Autor: Informer.rs

23.06.2023.

16:26

Foto: EPAIMAGES

Sport

VOJVODINA STVARA MOĆAN TIM: Srpski šampion predstavio BOMBASTIČNA POJAČANJA! (FOTO)

Već deceniju Vojvodina suvereno vlada srpskim rukometom, a po svoj prilici šampionske ambicije Lala neće se uskoro promeniti. Novosađani su prethodnu sezonu završili sa tripl krunom pošto su osvojili ARKUS ligu, Kup Srbije i EHF Kup. Sve to nateralo je čelnike kluba iz Slane bare na ozbiljna ulaganja za narednu sezonu i prva pojačanja već danas su predstavljena u Srpskoj Atini. 

Dres Vojvodine zadužili su srpski reprezentativac Vukašin Vorkapić i povremeni reprezentativac Mađarske Stefan Sunajko! Pre njih, u Novi Sad stigli su golman Partizana Andrej Trnavac i desni bek Milan Golubović koji stiže iz pančevačkog Dinama. 

Vorkapić se u srpski rukomet vraća nakon dve sezone provedene u Francuskoj, konkretno u Ivriju. Radi se o momku koji je profesionalnu karijeru započeo u Metaloplastici, tada se po prvi put našao u nacionalnom timu koji je predvodio Nenad Peruničić, a kasnije je bio redovan i kod selektora Tonija Đerone. 

Sa druge strane - Stefan Sunajko rođen je u Bezdanu, a prve rukometne korake napravio je u Crvenki. Kao jedan od najtalentovanijih rukometaša u svojoj generaciji vrlo mlad otišao je u Pik Seged gde je nastavio sa napretkom i dobio poziv tamošnjeg Saveza. Sunajko se opredelio za dres Mađarske i nosio je dres našeg severnog suseda na nekoliko velikih takmičenja pre nego što se prošle sezone vratio u pančevački Dinamo. 

Početak sezone nije obećavao, ali je Sunajko tokom proleća potpuno "eksplodirao" i bio najbolji igrač Pančevaca u finišu sezone. Zbog toga, Vojvodina je rešila da ga dovede kao zamenu za Miloša Grozdanića čiji je ugovor istekao po završetku sezone.