Autor: Informer.rs

23.06.2023.

08:20

Foto: Privatna arhiva

Sport

Budući šampioni: Održane Male olimpijske igre

I ove godine Savez za školski sport Srbije realizovao je seriju raznih projekata, a posebno se istakao: "Tvoj lajk za naš ples". Učenici su imali zadatak da okupe ekipu, osmisle i uvežbaju plesnu tačku, snime i pošalju na adresu Saveza za školski sport. Stiglo je više od 35 plesnih tačaka i Stručna komisija je izabrala najbolje. Tako je u ovom projektu pobedila plesna tačka učenika OŠ "Jovan Popović" iz Novog Sada u kategoriji od 1. do 4. razreda osnovne škole, pod vođstvom nastavnice Romane Šobot.

Dvostruki pobednici u projektu "Tvoj lajk za naš ples" stižu iz Pančeva i to učenici nastavnice Aleksandre Mimić iz OŠ "Branko Radičević". Ovo je pobednička numera i po oceni publike i stručnog žirija. Nagrade su im uručili Simo Salapura, Željko Tanasković, Jovan Lekić i Vukosava Đapić.

Poredak prve tri plasirane škole po igrama na MOI:

Zabavni poligon za prvi razred mešovito: 1. OŠ „Momčilo Popović Ozren" Paraćin, 2. OŠ „Sestre Ilić" Valjevo, 3. OŠ „Petar Petrović Njegoš" Zrenjanin.
Poligon spretnosti za drugi razred mešovito: 1. OŠ „Momčilo Popović Ozren" Paraćin, 2. OŠ „Svetozar Miletić" Beograd Zemun, 3. OŠ „Đura Jakšić" Kikinda.
Poligon svestranosti za treći razred  -  dečaci: 1. Oš „Danilo Kiš" Beograd, 2. OŠ „Sveti Sava" Kikinda, 3. OŠ „Jovan Popović" Novi Sad.
Poligon svestranosti za treći razred  -  devojčice:  1. OŠ „Momčilo Popović Ozren" Paraćin, 2. OŠ „Sveti Sava" Kikinda, 3. OŠ „8. septembar" Pirot.

Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport, uživao je u akrobacijama koje su školarci izvodili.
- Ovakvim vidom takmičenja hoćemo da stvorimo svest kod mladih da treba da se bave sportom. Velika je greška ako se u ovom uzrastu odmah insistira da se deca bave košarkom, fudbalom, odbojkom ili nekim borilačkim sportovima. U ovom uzrastu, oni moraju da se bave fizičkim aktivnostima koji stvaraju njihovu motoriku, da pravilno skoče, trče i to je nešto što je najbitnije. Da uživaju u takozvanim školicama sporta - poručio je Tanasković, koji se zahvalio i državi Srbiji i Ministarstvu sporta, koji ulažu sredstva i u razvoj školskog sporta.