Autor: Informer.rs

28.06.2023.

12:12

Foto: Privatna arhiva

Sport

Tanasković: Pobrali smo sve simpatije

Sastancima Izvršnog odbora je prisustvovao predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, a uz njega u radu Skupštine učestvovao je i Boris Tomić, generalni sekretar SSSS. 

- Podneo sam izvešaj i kao kontinentalni predsednik evropskog školskog sporta. U izveštaju su nabrojane aktivnosti koje je sprovela Evropska federacija školskog sporta kojom predsedavam. Ove godine uspešno smo održali Evropska prvenstva u odbojci u Trebinju i košarci u Skoplju. Poseban spektakl imali smo u Beogradu, gde su uspešno održane otvorene evropske kombat igre. Puno je pozitivnih komentara učesnika i delegata sa tih takmičenja - rekao je Tanasković.

Informer

O aktivnostima na Skupštini govorio je i generalni sekretar Saveza za školski sport, Boris Tomić.

- Usvojeni su izveštaji za 2023. i prezentovana su takmičenja koja će se održati u 2024. godini. Srbija je predstavila Svetsko školsko prvenstvo u odbojci, za srednjoškolce. Imaćemo pomoć države Srbije i Ministarstva sporta u organizaciji. Prethodnih godina potvrdili smo da znamo da pravimo svetske školske sportske spektakle u glavnom gradu naše države. Najbolji odbojkaši i odbojkašice sveta za uzrast srednjoškolaca dolaze u Beograd od 19. aprila - poručio je Tomić.