Autor: Informer.rs

01.07.2023.

19:38

Foto: Starsportphoto©

Sport

Srbija časno pala u polufinalu! Nemačka ide po titulu, a Orlići po bronzu!

Ostavila je Srbija sjajan utisak na Svetskom prvenstvu, ali se više od polufinala nije moglo... Izabranici Đorđa Teodorovića doživeli su težak poraz u okršaju sa domaćinom Nemcima pa će se protiv Islanda sutra boriti za bronzanu medalju na planetarnoj smotri - 40:30 (17:15). 

Bila je Srbija izuzetno angažovana u prvom poluvremenu, ali se osetio izostanak Nikole Zečevića. Kapiten Partizana bio je stub odbrane i izuzetno bitan igrač u napadu, a njegova povreda protiv Farskih ostrva ispstavila se kao nenadoknadiv gubitak u Berlinu. 

Da stvar po Orlove bude gora, Srbija je već u 18. minutu ostala bez pomoći pivotmena Vojvodine Luke Rogana. Taj momenat dodatno je "skratio" već kratku rotaciju selektora Teodorovića, a jedini raspoložen u nastavku bio je Miloš Kos koji je utakmicu završio sa devet golova. 

Nemačka je na odmor otišla sa samo dva gola prednost, Srbija se vratila, ali isključenja na startu drugog dela utakmice dala su šansu Pancerima da pobegnu na pet razlike. Morao je Teodorović da reaguje tajm-autom, ipak, već je bilo kasno. 

Srbiju sutra od 15:30 očekuje borba za bronzu protiv Islanda. Vikinzi su nas na ovom prvenstvu već jednom savladali, pa je to odlična šansa da im se revanširamo i sjajnu generaciju ispratimo sa još jednom bronzom.