Autor: Informer.rs

02.07.2023.

17:05

Foto: Rukometni savez Srbije

Sport

Orlići ostali bez medalje... Srbija nije mogla protiv sudija i Islanđana!

Već smo rekli da je Island "kriptonit" za rukometaše Srbije. Orlići nisu uspevali da savladaju Vikinge, nadali su se svi da bi to moglo da se promeni danas u Berlinu kada se vodila borba za treće mesto, ali nije... Selekcija Đorđa Teodorovića je, uprkos fantastičnom turniru, nažalost, ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu pošto su u meču za treće mesto poraženi sa 27:23 (13:13). 

Oba sastava stegnuto su otvorila meč, tek pet golova viđeno je u uvodnih deset minuta, a na golovima su briljirali Luka Krivokapić i Brinjar Vignir Sigudson. Ipak, Orlići su prvi stekli osetniju prednost u naletu Sime Šijana i Miloša Kosa. Imala je Srbija šansu da ode i na šest razlike tokom prvog poluvremena, ali je Sigurdson začarao svoju mrežu i potpuno osujetio jednog od najboljih u sastavu Srbije - Mateju Dodića. 

Odžavala je Srbije svoju prednost sve do finiša prvog poluvremena kada su preko Astorsona i Runarsona Islanđani uspeli da izjednače. Mora se priznati da su naši rivali imali i veliku pomoć arbitara iz Norveške budući da je kriterijum, u najmanju ruku, bio neuravnotežen...

Skraćena rotacija na bekovskim pozicijama dodatno je smanjila manevar selektora Teodorovića. Kada su Islanđani uspeli da uspore Miloša Kosa i Srbija je stala. Pokušavao je selektor naše reprezentacije da razmrda svoje izabranike, imali su Orlići još jedan dobar nalet u finišu meča kada su poravnali rezultat nakon čega su usledila dva krajnje sporna isključenja za Stanisavljevića i Predovića. 

Znali su to Islanđani da iskoriste i preko Runarsona i Gunarsona steknu tri gola prednosti. Bio je to kraj za našu selekciju. Najefikasniji na meču bio je Torstein Reo Gunarson sa 8 golova, pet su dodali Runarson i Vidarson. Sa druge strane, Boško Stanisavljević postigao je šest, a Miloš Kos pet.