Autor: Informer.rs

03.07.2023.

08:00

Foto: EPAIMAGES

Sport

I ovo smo doživeli! Srbija sedma na Svetskom kupu u vaterpolu, Španija šampion

U razigravanju od petog do osmog mesta, srpski tim je upisao jednu pobedu na završnom turniru i izbegao poslednju poziciju.

Nikola Jakšić bio je najefikasniji sa četiri pogotka, po tri su postigli Strahinja Rašović i Radomir Drašović, a dva Marko Radulović.  

Prva dva gola je za početnih 73 sekunde postigao Strahinja Rašović iz peterca a zatim se nastavilo stegnuto, sa nekoliko propuštenih prilika. Nemci su smanjili a Drašović je lepim golom doneo 3:1. Posle gola Jakšića na početku druge četvrtine, stigli su žuti minuti. Nemci su izjednačili i kaznili brojne promašaje. Martinović je u finišu prvog poluvremena najavio seriju. Bolja igra je usledila u nastavku. Razigrao se Radulović, dva gola, asistencija Rašoviću i zarađeni peterac za pogodak Drašovića. Pridružili su mu se Jakšić i Drašović koji je proglašen za igrača utakmice. Trebalo je takvo rasterećenje Srbiji, koja je u tom delu postigla sedam golova. I u završnih osam minuta skromni Nemci nisu mogli ništa ali nisu bili razočarani konačnim ishodom.

Srbija odlazi u Kašivazaki, gde će se sa Crnom Gorom pripremati za Svetsko prvenstvo. koje startuje u Fukuoki 17.jula.

Titulu Svetskog kupa ponela selekcija Španije ubedljivom pobedom nad Italijom (10:4). Treće mesto zauzele su Sjedinjene Američke Države koje su pobedile Mađarsku 14:13.