05.07.2023.

14:33

Foto: Tanjug

Sport

Slavni vaterpolista novi trener Taša! Rađen otvorio novo poglavlje

Rađen je ovog leta završio igračku karijeru, a danas je promovisan kao trener Taša, kluba koji će naredne sezone igrati u Superligi Srbije.


"Odluka da budem trener došla je kao logičan sled, posebno nakon što sam dosta vremena proveo u Akademiji. Radiću sa prvim timom i sa mlađim kategorijama i želja mi je da ono što nam nedostaje u srpskom vaterolu, bazu dece, podignemo na viši nivo", istakao je Rađen na konferenciji za medije.


Uslovi za rad na Tašmajdanu su odlični, čeka nas nezgodna, ali i intersantna sezona, važna i za promociju kluba, dodao je Rađen.


"Daćemo sve od sebe da se na pravi način suprostavimo velikanima našeg sporta".


On je otkrio da je u Taš došao na poziv bivšeg saigrača iz juniorskih vremena Vlade Ljubenovića.


"Prihvatio sam uslove i za dvadesetak dana imaćemo prvi trening. Ono što sam naučio kao igrač i reprezentativac, a radio sam sa najboljim trenerima, pokušaću da prenesem na moje igrače", poručio je Rađen i kroz osmeh dodao da ne bi imao ništa protiv da kao trener osvoji olimpijsko zlato, jedino koje mu nedostaje u igračkoj karijeri.


Rađen je sa reprezentacijom Srbije osvojio 17 medalja na velikim takmičenjima, uključujući dva evropska i jedno svetsko zlato kao i dve olimpijske bronze, dok je u bogatoj klupskoj karijeri, osim brojnih nacionalnih titula, trofej Lige šampiona osvajao i sa Partizanom i sa Crvenom zvezdom, gde je i završio igračku karijeru.