Autor: Informer.rs

19.07.2023.

08:34

Foto: Starsportphoto

Sport

"Furiju" niko ne može da zaustavi! Španci potopili i Crnogorce

"Crvena furija", aktuelni šampion sveta, obezbedila je direktan plasman u četvrtfinale turnira.

Felipe Perone je izdominirao sa pet golova, dok su u ekipi Crne Gore pogađali Bogdan Đurđić dva puta, a po jednom Popadić, Perković, Averka, Aleksa Ukropina i Uroš Čučković.

Španci su na startu poveli sa 2:0, ali je Crna Gora uspela da izjednači rezultat na 2:2 pred ulazak u drugu četvrtinu (2:2). U nastavku se igralo gol za gol, ali su Španci pred odlazak na domor imnali gol prednspoti (5:4). Tokom treće deonice "furija" je rešila pitanje pobednika, jer je pred poslednji period igre vodila 9:6. Crnogori su uspeli da priđu na 9:8, ali nosu imali snage i za preokret.

Srbija i Crna Gora će se u petak ujutru u direktnom duelu boriti za drugo mesto u grupi. Od te pozicije ime protivnika u borbi za plasman među osam najboljih. Drugoplasirani najverovatnije ide na domaćina Japan, dok trećeg iz naše grupe čeka derbi sa Hrvatskom koja je poražena od Mađarske 12:10.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske poražena je u derbiju 2. kola Svetskog prvenstva od Mađarske sa 12:10.  Mađari du konstantno bili u vođstvu, ali su Hrvati na minit i po do kraja uspeli da se približe na samo jednan razlike (11:10), ali je Zalanki stavio tačku na meč.