Autor: Informer.rs

19.07.2023.

10:11

Foto: Starsportphoto

Sport

Brutalni "delfini"! Srbija razmontirala Južnu Afriku na Svetskom prvenstvu

"Delfini" su u prvom kolu izgubili od Španije rezultatom 16:14, ali su potom bes iskalili na nesrećnim igračima Južne Afrike.  "Delfini" su izborili nokaut fazu, a u poslednjem kolu u grupi protiv Crne Gore odlučivaće o drugom ili trećem mestu i  protivniku u narednoj rundi.

Srbija je meč rešila tokom prve četvrtine, koju je dobila sa 8:1.  Malo su se mučili naši igrači u prvih nekoliko minuta na startu utakmice, a onda je usledila brutalna goleada. 

Janković, Lazić i Dimitrijević odveli su naš tim na 3:0, pre nego što je rival uspeo da postigne prvi gol na meču i samo iznervira "delfine". Usledila je prava kanonada naših vaterpolista. Pogađali su  u nastavku Jakšić, Janković, Rašović i Milojević pa je posle osam minuta bilo 8:1 za Srbiju.

Protivnik Srbije nije uspevao da realizuje svoje napade, retko je i bio u situaciji da uputi udarac. Svaku konfuznu situaciju rivala naši vaterpolisti su brutalno kažnjavali, pa je nakon prvog dela igre rezultat bio 17:2. 

U nastavku utakmicu "delfini" su samo rutinski odradili posao, tačnije, malo jači trening i na sjajan način najavili utakmicu sa Crnom Gorom u petak (05.00 časova).

Informer

U našoj grupi Španija je rano jutros savladala Crnu Goru sa 11:7 i tom drugom pobedom obezbedila prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrfinale. Srbija će u 3. kolu igrati protiv Crne Gore i taj meč će odrediti ko će sa koje pozicije u osminu finala. Po sistemu takmičenja pobednici grupa će direktno obezbediti plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i treći na tabeli nastaviti nadmetanje kroz osminu finala. Drugoplasirani će imati lakšeg rivala - Japan ili Argentina - dok će trećeplasirani na megdan Hrvatskoj.

Dva najbolja tima na prvenstvu, uz medalje, obezbediće i učešće na Olimpijskim igrama u Parizu iduće godine.