Autor: Informer.rs

20.07.2023.

21:36

Foto: Privatna arhiva

Sport

Nikola Rađen treću godinu zaredom uči mališane sa Kosova i Metohije plivanju i vaterpolu

Više od 90 mališana starijih od četiri godine sa Kosova i Metohije imaće priliku da usavrši tehnike plivanja, kao i da nauče osnove vaterpola. 

Rađen je istakao da je prezadovoljan što je broj polaznika iz godine u godinu sve veći, kao i da se raduje što može deci da omogući da se bave sportom.

Informer

Rađen sa polaznicima škole plivanja i vaterpola

- Preko 90 dece je prijavljeno, mi smo ovde do 25. jula i projekat je podržan od strane kancelarije za Kosovo i Metohiju. Mi već sarađujemo tri godine i u budućnosti ćemo nastaviti saradnju da bi deci sa Kosova i Metohije poklonili bar malo normalnog života i sportskih disciplina - rekao je Rađen. 

On je istakao da deca tokom trajanja kampa, pored plivanja uče i o drugim stvarima, poput radnim navika, timskim igrana, ali i sistemu vrednosti.

- Meni je drago da ovde, na Kosovu i Metohiji, već tradicionalno pravimo ovaj kamp, i da mogu da budem ponosan, prvo, što ste vi došli u ovolikom broju, a drugo, što su roditelji upisali svoju decu i što imamo ovde na prelepom plivalištu ovoliko mališana - poručio je proslavljeni vaterpolista. 

Među polaznicima je i Petra Popović iz Gračanice, koja je i prethodne dve godine pohađala školu plivanja.

- Ja znam da plivam, ali sam ovde došla da naučim još neke veštine. Jako mi se sviđa, jedva sam čekala da počne. Školu plivanja sam pohađala i prethodne dve godine i jedva čekam naredne dane - rekla je Petra.

Informer

 

Škola plivanja održava se pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Kosovskog okruga i trajaće do 25. jula.