Autor: Informer.rs

25.07.2023.

13:27

Foto: Tanjug/AP

Sport

Danac u Arabiji dobija najjači ugovor u istoriji rukometa!

Prošlo je nekoliko dana nakon vesti da se Mikel Hansen posle godinu dana pauze vraća na teren, a sada je kao bomba odjeknula informacija da bi mogao uhlebljenje da nađe u Saudijskoj Arabiji.

U fudbalu im nema ravnih, a Saudijski klubovi su i u rukometu počeli da troše ogroman novac. Posle odlaska Andrea Gomeša u Al Safu i Mikel Hansen navodno ima ponudu koju gotovo sigurno neće moći da odbije.

Informer

Portugalac je u Arabiju otišao za 900.000 evra po sezoni, a Danac ima na stolu ponudu vrednu 6.000.000 dolara. 

Hansen je prošle sezone, posle nekoliko meseci igranja, obelodanio da ima psihičkih problema i da mu je potreban odmor.  Tada je završio sezonu, a onda se vratio na teren za pripreme Olborga za novu takmičarsku godinu, a kako stoje stvari mogao bi da krene put Arabije.

Pre nešto više od godinu dana, Hansen je bio na operaciji hrskavice u svojoj rodnoj zemlji, koja se zakomplikovala i imao je ogromne probleme. On je u Parizu dobio flebitis, upalu i stvaranje ugrušaka u površinskim venama, a na sve to je oboleo od plućne embolije. Tada su se o njemu brinuli lekari iz PSŽ-a i sve se završilo da na najbolji način.

U karijeri je iskusni Danac igrao za GOG, Barselonu, Kopenhagen, PSŽ i Olborg, a za Dansku je na 252 meča dao 1.302 gol. Trostruki je dobitnik nagrade za najboljeg rukometaša na planeti (2011, 2015. i 2018. godine), kao i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, ima po dva zlata i srebra na Svetskim prvenstvima, kao i po jedno osvojeno zlato i srebro na Evropskim prvenstvima.