Autor: Informer.rs

29.07.2023.

14:45

Foto: Reuters

Sport

Srbija ima najboljeg strelca na Svetskom prvenstvu u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Srbije završila je Svetsko prvenstvo u Fukuoki na četvrtom mestu, medalja je izmakla, ali je jedno individualno priznanje ipak završilo u rukama našeg asa. Iskusni Strahinja Rašović (31) zvanično je proglašen za najboljeg strelca, pošto je takmičenje završio sa 25 postignutih golova!

Prvotimac mađarskog Vašaša je sjajno otvorio planetarni turnir. Po šest puta je tresao mrežu Španije i Južne Afrike, dok je u pobedi nad Crnom Gorom jednom bio precizan.

Levo krilo "delfina" je potom golmana Japana savladao tri puta, a najbolju partiju pružio je u četvrtfinalu protiv viceprvaka Italije - četiri gola, plus realizovan odlučujući peterac.

Informer

Sjajan turnir imao je Strahinja Rašović

I u polufinalu protiv Grka je nekadašnji član Crvene zvezde, kragujevačkog Radničkog i Novog Beograda nastavio seriju (dva pogotka), dok je jedan više upisao u okršaju za treće mesto sa Španijom.

Rašović je tako kući poneo vrednu nagradu, a osim njega, priznanja su dobili još i najbolji golman Emanuil Zerdevas (Grčka) i MVP turnira Gerg Zalanki (Mađarska).

Podsetimo, Mađari su novi prvaci sveta, pošto su u finalu pobedili Grke nakon peteraca sa 14:13 (10:10), dok je u meču za bronzu Španija bila bolja od Srbije rezultatom 9:6.