Autor: Informer.rs

19.08.2023.

13:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbija ima predstavnika u finalu atletskog SP!

Do borbe za medalju sjajni Armin Sinančević je stigao bacanjem kugle od 20,92 metra.

Nije sve išlo po planu, pošto je u prvoj seriji bacio 20,39 metara, da bi zatim prestupio i bio na korak od ispadanja. Međutim, u trećoj seriji je bacio 20,92 i postavio rezultat koji ga je kao devetog u generalnom plasmanu poslao u finale i borbu za medalju sa najboljih 12.

Informer

Armin Sinančević

- Šta da kažem, presrećan sam sa ulaskom u finale. Našao sam se među 12 najboljih. Posle 2019. ovo je moje prvo Svetsko prvenstvo i opet sam se plasirao u finale. Mislim da je kugla sve jača i jača i da je ovo veliki uspeh. Svakako da se u poslednjih nekoliko godina nalazim u svetskom vrhu. Videćemo šta će biti večeras, daću sve od sebe - rekao je Sinančević za "Telegraf".

Nažalost, drugi predstavnik u ovoj disciplini, Asmir Kolašinac nije uspeo da obezbedi prolaz dalje, pošto je u prvoj seriji dobacio 20,01, a zatim, posle prestupa, zabeležio dužinu od samo 19,55.

Veteran srpske atletike se požalio na "haotične" uslove u glavnom gradu Mađarske, a ističe i da povreda koju je zadobio pre desetak dana nije zalečena.

- Uslovi za takmičenje su bili haotični, kasnili smo i to je na mene dosta loše uticalo i imam povredu koju vučem poslednjih deset dana, mogu je i pokazati ako hoćete da znaju ljudi sa kakvom sam nogom bacao. Posle jačih terapija smo sagoreli nogu i nisam smeo mnogo da rizikujem. Konkurencija je jaka i morao sam da imam idealne uslove da bih bacio dovoljno, ali nažalost nisam uspeo. Da nije Svetsko prvenstvo ne bih ni dolazio i sada se spremam za dvoranu i norme za Olimpijske igre - objasnio je Kolašinac.

Brazilac Darlan Romani je imao 22,37 što mu je najbolji rezulat sezone, a normu od 21,40 su prebacili i Zejn Vir, Tom Volš, Džo Kovač, Pejton Oterdal, Džeko Gol i Rajan Krauzer.

Informer

Asmir Kolašinac

U finale idu i Fran Mihaljević, Radžindža Kembel, Mostafa Amr Hasan i Leonardo Fabri.