Autor: Informer.rs

28.08.2023.

09:41

Foto: EPA Images

Sport

Srpkinje nastavljaju pohod ka tituli! Šveđanke, spremite se!

Osmina finala EP za odbojkašice počelo je u subotu, a danas će napokon na teren i naše devojke.

Po završetku grupne faze svetske šampionke su imale tri dana odmora, da se presele iz Genta u Brisel i spreme za duel sa Skandinavkama.

Šveđanke predvodi jedna od najboljih korektorki sveta Izabela Hak, ali naša selekcija važi za apsolutnog favorita na ovom meču.

Informer

Nakon uspešno realizovane grupne faze u Gentu u kojoj su odbojkašice Srbije ostvarile pet pobeda uz samo dva izgubljena seta takmičenje na Evropskom prvenstvu nastavljaju protiv četvrtoplasirane selekcije iz Grupe C.

Švedska je na prošlom šampionatu Evrope poražena od Holandije u četvrtfinalu, a ovoga puta najavljuju bolji plasman. Međutim, adekvatan odgovor na igru Šveđanke verovatno će imati selektor Srbije Đovani Gvideti, budući da je bio trener Izabeli Hak u Vakihbanci, turskom klubu.

Pored pomenute Hak, za Švedsku nastupaju i odbojkašice srpskog porekla, bliznakinje Aleksandra i Rebeka Lazić koje su rođene u skandinavskoj državi 1994. godine.

Dobra vest za selektora Gvidetija je ta što će Tijana Bošković biti spremna za meč osmine finala, nakon povrede pete na meču protiv Belgije u petom kolu grupne faze. Srbija i Švedska sastaju se u 17.00, a pobednik u četvrtfinalu ide na bolju reprezentaciju iz meča Češka – Ukrajina.