Autor: Informer.rs

29.08.2023.

16:36

Foto: Privatna arhiva

Sport

Upoznajte sjajnu Elu Marić! Ova devojčica je ponos Srbije!

Ela Marić je pre nekoliko dana na Evropskom prvenstvu u Talinu osvojila medalje i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji. Prvo je na takmičenju sa daleko iskusnijim takmičarkama u seniorskoj konkurenciji do 57 kilograma uspela da osvoji bronzanu medalju, što je samo po sebi fantastičan rezultat, a još više dobija na značaju jer Ela ima samo 17 godina.

Potvrda njenog rada i talenta usledila je 27. avgusta, kada je u juniorskoj konkurenciji u potpunosti počistila konkurenciju i bez izgubljene runde osvojila zlatnu medalju. Dakle, u samo tri dana objedinila je medalje u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu i to u olimpijskim kategorijama, čime je dokazala da naša zemlja ozbiljno može da računa na nju u budućnosti.

Ova talentovana tekvondistkinja samo dva dana nakon ogromnog uspeha za Informer sumira utiske sa nedavno završenog Evropskog prvenstva.

- Pre svega, presrećna sam i ponosna zbog uspeha. Prošlo je dva-tri dana nisu se slegli, što se tiče seniora drago mi je, mogla sam u finale, ali nema veze i ovo je veliki uspeh. Što se tiče juniora još nisam svesna težine onoga što sam napravila. Ove medalje su mi pomogle da se moje samopouzdanje digne na još veći nivo - počinje Ela priču za Informer.

Informer

Čitava njena ekipa iz tekvondo kluba Azija bila je veoma uspešna na Evropskom prvenstvu, ali i cela reprezentacija Srbije. Ela kaže da joj je najteže bilo da se sa seniorskog takmičenja prebaci na juniorsko, a navela je i razloge zbog čega.

- Od takmičara iz mog kluba osvojili smo sedam medalja, ali cela reprezentacija je jako dobro prošla. Moj klub je izdominirao. Što se tiče seniorskog prvenstva, išla sam da probam kada sam već dobila šansu. Mislila sam da ću u finale, ali sam "blokirala", ali dobra je i bronza. Najteže mi je bilo što sam za manje od 24 sata morala da iz seniorske pređem u juniorsku konkurenciju, a sada ću reći i zašto. U seniorskoj nisam osećala apsolutno nikakav pritisak, jer sam išla rasterećeno, pa šta uradim. U juniorskoj sam bila među favoritima i to sam morala da opravdam - ocenjuje Ela Marić.

Informer

Za kraj, dodaje i da je dobila čestitke od legendarnih tekvondistkinja Tijane Bogdanović i velike šampionke Milice Mandić.

Informer

- Naravno da su mi njih dve uzori. Kada sam završila takmičenje dobila sam čestitke od obe. Kad se setim samo da sam ih gledala na televiziji kao mala, a sada mi čestitaju na uspesima. Imala sam priliku da treniram sa Tijanom i čast da me Milica. Zaista sam vrlo ponosna - zaključuje Ela.