Autor: Informer.rs

31.08.2023.

12:20

Foto: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Sport

Naše odbojkašice oprezne pred duel s Holandijom

Naše devojke savladale su Češku u četvrtfinalu Evropskog prvenstva rezultatom 3:1 posle preokreta, pošto s prvi set izgubile.

Nakon ovog trijumfa sledi  okršaj s Holandijom koji je na programu u petak od 20.30.

Bloker naše reprezentacije, Jovana Stevanović je istakla da joj je drago što su dobile opomenu na meču protiv Češke i da će im to mnogo pomoći.

- Svi su gladni žele da igraju protiv Srbije, mi smo svetski šampioni. Drago mi je da smo u ovom meču dobili opomenu,  znamo da moramo da jako uđemo u naredni meč, nema opuštanja - rekla je ona.

Sličnog je mišljenja i Sara Lozo koja kaže da protiv Holandije moraju da budu oprezne.

- Uspele smo da preokrenom utakmicu, sveli smo greške na minimum, videlo se da nisu mogle da nam pariraju. Sada je na redu polufinale s Holandijom, oni su dobra ekipa, moramo da budemo oprezni - rekla je Sara Lozo.

Maja Aleksić pred meč polufinala je istakala da joj je drago što su u Briselu imali ogromnu podršku srpskih navijača.

Imamo problem sa tim prvi setom, nadamo se da će u budućnosti biti drugačije. Bilo je dosta tih dugih poena, ali moramo da budemo spremni na takve utakmice, to nam treba. Drago mi je što smo imali više navijača od ekipe sa kojom igramo. Biće teško u polufinalu, ali kada mi igramo svoju igru, nije bitno ko je sa druge strane  - rekla je bloker naše reprezentacije.

Ukoliko naše odbojkašice trijumfuju protiv Holandije, u finalu će igrati protiv boljeg iz okršaja Turske i Italije.