Autor: Informer.rs

01.09.2023.

19:50

Foto: EPA

Sport

Poznat potencijalni rival Srbije u finalu EP za odbojkašice!

Imaju Italijanke za čim da žale! Propustile su izabranice Davidea Macantija šansu da "slome" upornu Tursku, predvođenu neverovatnom Melisom Vargas.

Upravo je naturalizovana Kubanka "otela šou" i donela Turskoj prvo poravnanje po setovima - 2:2, a zatim i potpuni preokret i plasman u finale Evropskog prvenstva u Briselu.

Informer

Melisa Vargas

Sam početak meča je stavio svima do znanja da je po sredi odbojkaški spektakl i da niko od mnogobrojnih navijača u dvorani neće biti uskraćen drame.

Posebno se isticala podrška koju su odbojkašice Turske uživale sa tribina. Delovalo je u pojedinim trenucima da se meč igra u Ankari ili Istanbulu, koliko je "vatreno" bilo posle svakog poena selekcije Danijelea Santarelija.

Upravo su njegove devojke uspele da naprave "osetniju" razliku od dva poena u prvom setu, koji se igrao poen-za poen i prednost od dva je delovala kao prelomni trenutak. Tada na scenu stupa sjajna Paola Egonu. Odbojkašica italijanskog Vera je, zajedno sa Elenom Pjetrini predvodila neverovatnu seriju od 12:3 i tako trijumfalno završile prvi period rezultatom 25:18.

Informer

Paola egonu

Drugi set, posle mnogo drame, osvojile su reprezentativke Turske 25:23 i bilo je jasno je kraj ovog sjajnog meča još uvek jako daleko,

Posle osvojenog trećeg seta, na krilima fantastične blok-igre na mreži. Tada je pomenuta Melisa Vargas "proključala" i počela da ređa poene kao na traci.

Nezaustavljivo i nepogrešivo je radio srednji red Turske, dok su korektorke predstavljale nepremostivu prepreku za napad Italijanki. Dovoljno veliku da "otmu" finale.

U petom setu je na terenu postojao samo jedan tim... Italija nije uspela da se oporavi od šoka, a Turkinje su na krilima neverovatnih navijača letele ka pobedi. Vargas je osvojila osam poena u taj-brejku i tako stavila tačku na fantastičnu odbojkašku predstavu.