Autor: Informer.rs

04.09.2023.

20:10

Foto: EPA Images

Sport

Održali čas odbojke Estoniji! Srbija obezbedila osminu finala EP

Naši momci danas su rutinski savldali selekciju Estonije sa 3:0 (25:16 25:23 25:22) u četvrtom kolu A grupe.

Ovo je treća pobeda srpskih odbojkaša u grupi uz samo jedan poraz od Italije. Naši igrači tako su overili mesto među 16 najboljih, pa će se stutra u poslednjem kolu (21.00 protiv Nemačke boriti za drugo mesto u grupi.

Izabranici selektora Igora Kolakovića opravdali su ulogu favorita protiv autsajdera, a jedina neizvesnost viđena je u drugom setu, kada su Estonci pružili i jedini otpor, ali nedovoljan da slome našu selekciju. Najefikasniji redovima Srbije bio je Dražen Lubuurić sa 18 poena. 

Informer

 

Odbojkaši su odlično otvorili meč, sve je funkcionisalo u igri našeg tima, pa su brzo i lako stigli do prvog seta - 25:16. Drugi set je bio najneizvesniji, igralo se poen za poen, sve do završnice, kada su Estonci uspeli da se odlepe i steknu dva poena prednosti - 19:17.

Ipak, Kolakovićeva četa je tada odgovorila i prvo stigla do izjednačenja, a onda preokreta i seta (25:23). To je slomilo protivnika, koji je loše počeo treći set, što je Srbija iskoristila i brzo stekla nekoliko poena prednosti, koje je do kraja lako sačuvala i stigla do pobede.