Autor: Informer.rs

12.09.2023.

19:45

Foto: EPA Images

Sport

Poznati sportista imao saobraćajku, lekari mu se bore za život

Nezgoda se dogodila danas na severu Belgije, kada je Van Hojdonk izgubio kontrolu nad automobilom nakon što mu je pozlilo tokom vožnje. On je tom prilikom udario u drugo vozilo usred raskrsnice.

Biciklista je tom prilikom zadobio teške povrede i hitno je prebačen u bolnicu, a prema poslednjim informacijama nalazi se u životnoj opasnosti. Takođe, sa Van Hojdonkom je u automobilu bila i njegova trudna supruga, koja prema prvim informacijama na sreću nije teško povređena. 

Njegova ekipa Džambo-Visma nije mogla da potvrdi u kakvom je stanju 27-godišnji biciklista.
- Možemo da potvrdimo da je ranije danas našem biciklisti Nejtanu van Hojdonku pozlilo dok je upravljao svojim automobilom, što je dovelo do saobraćajne nesreće. Odmah je odveden u bolnicu gde je dobio pravu negu. Ne možemo da potvrdimo glasine da je u kritičnom stanju, on je i dalje na pregledima - navela je ekipa Džambo-Visma.

Van Hojdonk je 2021. godine prešao u Džambo-Vismu i jedan je od najvažnijih vozača ekipe. Pomogao je Dancu Jonasu Vingegoru u pobedama na Tur de Fransu, a bio je podrška i Belgijancu Vautu van Artu u pobedi u trci u Velikoj Britaniji prošle nedelje.