Autor: Informer.rs

18.09.2023.

07:37

Foto: Starsportphoto

Sport

Ova žena je zmaj! Ivanu ni povreda ne može da zaustavi

Pobedila je u finalu Dijamantske lige u Judžinu, skokom od 6,85! Ona je u poslednjoj seriji nadmašila učinak Nigerijke Ese Brume, sa kojom je imala identičan skok. Ali, naša šampionka imala je prednost jer je imala bolji drugi skok, od 6,77 naspran 6,69 Ese Brume. Nigerijka u poslednjoj seriji nije skakala zbog povrede, pa je Srpkinja imala otvoreni put ka trijumf.

Ivana je ovog leta postala šampionke sveta u Budimpešti, a peti put je trijumfovala u Dijamantskoj ligi. Prvo mesto osvajala je 2016, 2017, 2021, 2022. i 2023. godine. Nijedna druga takmičarka u ovoj disciplini nema više od dva pehara.

Malo ljudi zna da je Ivana stigla u Ameriku sa povredom, ali je i pored toga opet dokaza da je najbolja. 

- Osećam se neverovatno. Srećna sam što sam mogla da dođem ovde, pre svega, zbog svog bola i stvari sa kojima se mučim zbog povrede Ahilove tokom cele sezone. Stvarno sam želela da završim sezonu na način na koji sam planirala, srećna sam zbog mog trofeja. Petog, to je ludo - rekla  je Ivana Vuleta.

Sredinom avgusta Vuleta je osvojila svoju prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu na otvorenom u Budimpešti. Nedostaje samo još najsjajnije odličje sa Olimpijskih igara kako bi kompletirala sve najvažnije titule u atletici. Svi s nestrpljenjem čekamo Olimpijske igre u Parizu.