Autor: Informer.rs

19.09.2023.

06:09

Foto: Tanjug/AP

Sport

Srpkinje melju! Odbojkašice pregazile i Kanadu

Bilo je ovo treći trijumf Srpkinja u isto toliko mečeva i to bez izgubljenog seta. Prvo šansu protiv naših igračica nisu imale Meksikanke, a onda su pale i Ukrajinke u drugom kolu. 

Na krilima Tijane Bošković, Jovane Stevanović i Aleksandre Uzelac, naše odbojkašice su bez mnogo problema stigle do vođstva u setovima - 25:19.

U drugom setu su naše devojke nastavile gde su stale u prvom. Kada Srpkinje upale mašinu nema stajanje dok se protivnik ne slomi. Kanađanke nisu znale šta ih je snašlo, nisu imale odgovor za raspoložene igračice Srbije, koje su u jednom momentu u ovom delu igre vodile 17:7. Do kraja su uspele Kanađanke samo da ublaže minus, ali su set izgubile sa 25:17.

Treći set je bio i poslednji. Gvidetijeve izabranice nisu dozvolile da se utakmice bez potrebe produži, a ovaj deo igre dobile su sa 25:21.

Informer

Tijana Bošković  je završila meč sa 25 poena, Jovana Stevanović sa deset poena, dok je devet imala Aleksandra Uzelac, Maja Aleksić osam, a Maja Ognjenović šest.  Kod Kanađanki nijedna igračica nije stigla do dvocifrenog broja poena – po devet su upisale Aleksa Grej, Kira van Rajk i Hilari Hau.

Do kraja takmičenja naše devojke  igraju sa Češkom (sreda 10.00), Dominikanskom Republikom (petak 4.00), Holandijom (subota 10.00) i Kinom (nedelja 13.30). Plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. obezbediće dve najbolje reprezentacije.