Autor: Informer.rs

19.09.2023.

09:52

Foto: EPA Images

Sport

Odbojkašice gaze, Jovana poručuje: Nema opuštanja!

Trijumfom nad Kanađankama odbojkašice Srbije učvrstile su vodeću poziciju na tabeli grupe A u kvalifikacijama sa devet bodova bez izgubljenog seta.  Naše devojke su već pobedile  Meksikanke, a onda su pale i Ukrajinke u drugom kolu. 

- Kanada je jedna odlična reprezentacija, koja iz godine u godinu napreduje. Ima iskusne igrače kao što je Aleksa Grej... Mi smo odigrale izvanrednu utakmicu od prvog do poslednjeg poena. U trećem setu je bilo padova koncentracije, malo nervoze... Nije radila video provera, bilo je svačega. Na kraju je najbitnije da smo pobedile. Odlično smo servirale, branile se, nisu imale šanse protiv nas - rekla je Jovana Stevanović, odbojkašica Srbije.

Naredni protivnik Srbije je biće Češke, a taj duel igra se u sredu od 10.00 sati.

- Kroz sve ove utakmice još od Evropskog prvenstva zaista su pokazale kvalitet, tako da nema mesta opuštanju. I protiv njih na EP smo imale malih problema. Odlično se brane, napadaju, ekipa su koja ne odustaje. Treba da se spremimo, gledamo video - zaključila je Stevanović.

Do kraja takmičenja naše devojke  igraju sa Češkom (sreda 10.00), Dominikanskom Republikom (petak 4.00), Holandijom (subota 10.00) i Kinom (nedelja 13.30). Plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. obezbediće dve najbolje reprezentacije.