Autor: Informer.rs

25.09.2023.

06:58

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbija juri najmanje 10 medalja u Parizu!

Srbija nakon jučerašnjeg preseka stanja ima 44 takmičara na najvećoj sportskoj smotri sledećeg leta u prestonici Francuske i sasvim je realno da taj broj bude još veći. Samim tim, biće značajno proširen krug naših kandidata za odličja.

Naravno, pod brojkom 44 podrazumeva se da odbojkašice i košarkaši daju po 12 članova, a to je ukupno 24 učesnika Igara.

Tu su još bokser Vahid Abasov, bokserka Nina Šadrina, rvači Stevan Andrija Mićić, Hetik Cabolov i Mate Nemeš, atletičarke Angelina Topić, Milica Gardašević i Ivana Vuleta, veslačica Jovana Arsić, muški i ženski četverac u kajaku (osam takmičara), plivač Andrej Barna, kao i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec.

Informer

Odbojkašice idu po novu medalju

Prema rečima Maje Ognjenović, kapitena naših odbojkašica, glavni cilj je ispunjen i ekipa će biti spremna da dogodine napadne odličje u Parizu.

- Imale smo naporno leto, ali kada se podvuče crta, prezadovoljne smo. Ispunile smo ono što se od nas očekivalo i srećna sam i ponosna što je to tako. Mi smo kao narod najbolji kada je najvažnije, a to je i naš sportski mentalitet. Podsetiću da smo na Evropskom prvenstvu osvojile srebrnu medalju i to ne možemo da smatramo neuspehom jer smo izgubile od Turske, rivala dostojnog titule - rekla je Maja Ognjenović.

Kao što ste mogli da primetite, među sportistima koji su izborili vizu trenutno nema Novaka Đokovića, ali bez ikakve sumnje najbolji teniser sveta biće deo tima u Francuskoj, o čemu je i sam u nekoliko navrata govorio. Uslov je da još jednom bude deo Dejvis kup tima Srbije, što će se desiti u oktobru i Nole će tad izboriti vizu za Igre, a tamo će biti glavni favorit za zlato.

- Nadam se da ću biti zdrav i spreman da zaigram naredne godine na Olimpijskim igrama. Igraće se na šljaci, na terenima Rolan Garosa, pa se nadam da će tamo doći i najbolji mogući rezultat za mene - govorio je pre nekoliko meseci Nole.

Informer

Đoković želi olimpijsko zlato

Osim odbojkašica i Novaka, medalja se očekuje i od Ivane Vulete, atletičarke u skoku udalj, koja je u fantastičnoj formi. Iz senke vreba i Milica Gardašević, ali i mlada Angelina Topić u skoku uvis. Reč je o jednoj od najtalentovanijih sportistkinja na svetu. Naši košarkaši, aktuelni vicešampioni sveta, i sami su poručili da idu po zlato.

Tu je i Damir Mikec u streljaštvu, koji ima srebro sa prošlih Olimpijskih igara, ali i Zorana Arunović, koja je godinama u samom vrhu. Jedan od favorita biće i rvač Stevan Mićić, momak koji je pre sedam dana postao šampion sveta u kategoriji do 57 kilograma. Veslačica Jovana Arsić je uzela bronzu na Evropskom prvenstvu ove godine i pokušaće to isto na OI.

Informer

Stevan Mićić

S druge strane, ukoliko prođu kvalifikacije, svakako će kandidati za visok plasman biti vaterpolisti i odbojkaši. "Orlovi" u subotu kreću na kvalifikacioni turnir i pokušaće da se plasiraju na Igre nakon dva propuštena ciklusa.

"Delfini", kao olimpijski šampioni, u podmlađenom sastavu imaće dve šanse da se domognu vize za Pariz - prvu na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu (januar), a onda i na Svetskom u Dohi (februar).

Kandidati Srbije za medalje na OI u Parizu 2024. 

Odbojkašice - kandidati za zlato
Ivana Vuleta (skok udalj) - kandidat za zlato
Novak Đoković (tenis) - kandidat za zlato
Košarkaši - kandidati za zlato
Stevan Mićić (rvanje) - kandidat za zlato
Damir Mikec (streljaštvo) - kandidat za zlato
Zorana Arunović (streljaštvo) - kandidat za medalju
Jovana Arsić (veslanje) - kandidat za medalju
Milica Gardašević (skok udalj) - kandidat za medalju
Angelina Topić (skok uvis) - kandidat za medalju