Autor: Informer.rs

07.10.2023.

19:02

Foto: print screen

Sport

Srpski trener iz Izraela: Situacija nije prijatna, čula su se dva-tri udara

Palestinska grupa Hamas noćas je izvršila raketni napad na Izrael u pojasu Gaze, nakon čega je u zemlji proglašeno ratno stanje. Sport je u ovom trenutku pao u drugi plan i svi sportski događaji su otkazani.

Komnenić, koji radi u Makabiju iz Tel Aviva u razgovoru za Informer otkrio je kakva je situacija u ovoj zemlji. 

- Ja sam u svom stanu, jutros je počeo napad terorističke grupe Hamas, to nas je zaista zateklo i počele su sirene, čak su ovde su se u Tel Avivu čula dva-tri udara. Pročitao sam da je ovde jedna kuća nastradala, takođe blizini postoji jedno mesto Aškelon, gde je jedan stan oštećen - rekao je Komnenić tokom uključenja za televiziju Informer.

Mladi rukometni stručnjak ističe da, iako je Izrael ima jaku policiju i vojsku, situacija u zemlji nije nimalo prijatna. 

- Izrael je jedna izuzetno organizovana zemlja, ima izvanrednu policiju, vojsku, ali koliko sam pročitao u medijima veliki je problem na jugu zemlje, zato što su kopnene jedinice ušle iz Palestine i proglašeno je ratno stanje. Situacija svakako nije prijatna - otkrio je bivši trener brojnih srpskih klubova.

Za Makabi pored Komnenića, igraju još trojica srpskih igrača. On otkriva da se svi za sada osećaju bezbedno, kao i da su konstatno u kontaktu sa klubom.

- Ovde u klubu pored mene imaju još tri srpska igrača. Zaista klub je profesionalan, stoji iza nas, stalno smo u kontaktu. Za sada se osećamo bezbedeno, i zaista se nadamo da će sve ovo brzo proći, kako bi mogli da nastavimo da normalno živimo i funkcionišemo, u šta zaista verujem - poručio je naš trener.

Komnenić je prokomentarisao i činjenjicu da izraelska obaveštajna služba Mosad, iako jedna od najboljih na svetu, nije znala da će Palestinci da ispale preko 5.000 raketa.

- Ja se sada ne bih usudio da se bavim nekim činjenicama. Ali koliko mogu da zaključim iz medija, jeste da, nije bilo toliko iznenađenje, veće je iznenađenje bilo što su oni kopnenim putem uspeli da uđu u zemlju, to je veći problem. U ovoj zemlji je protivraketni sistem jedan od najboljih u svetu i oni zaista sve to unapred znaju. Nisam siguran da su podbaili u nekim stvarima, iznenađeni možda jesu, ali siguran sam i čvrsto verujem da imaju sve potrebne informacije - jasan je Komnenić.

Naš trener je za kraj otkrio da je u kontaktu sa ostalim srpskim sportistima koji rade u Izraelu.

- Ovde ima dosta naših u fudbalu, veliki broj je i u rukometu, igrača i trenera. Čujemo se, za sada su svi dobro, niko nije povređen. Iskreno da kažem nismo čak ni u nekoj prevelikoj panici, čak šta više možda zato što dolazimo iz naše zemlje, gde smo navikli na neke opasnosti, pa se malo hrabrije ponašamo u odnosu na druge - zaključio je Komnenić.