Autor: Informer.rs

11.10.2023.

07:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

Legendarna gimnastičarka umire, ćerka moli za pomoć

Američki mediji prenose da je Meri Lu Reton na intenzivnoj nezi, nakon što joj je dijagnostikovan retki oblik upale pluća! Ona je na odeljenju intenzivne nege u nepoznatoj bolnici, a duže od nedelju dana ne može samostalno da diše.

Ona je prva Amerikanka koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u višeboju kada je trijumfovala na Igrama u Los Anđelesu 1984. godine. Ikona olimpijske gimnastike je na lečenju, a njena ćerka na društvenim mrežama moli za pomoć, kako bi prikupula 50.000 dolara koliko joj je potrebno. 

Meri Lu navodno nema zdravstveno osiguranje, pa je zbog toga u teškpj situaciji.

- Ona ne može sama da diše. Na intenzivnoj je već više od nedelju dana. Iz poštovanja prema njoj i njenoj privatnosti, neću otkrivati sve detalje. Apsolutno bilo šta, bilo bi od velike pomoći za moju porodicu i moju mamu - poručila je njena ćerka Mekena Keli.

Nakon karijere, Reton je ostala aktivna u medijima, pojavljujući se u nekoliko filmova i TV emisija. Deo je Međunarodne gimnastičke kuće slavnih od 1997. godine i bila je prva žena koja je izabrana u sportsku Kuću slavnih u Hjustonu 2020. godine. Bila je član Predsedničkog veća za sport pod američkim predsednikom Džordžom Bušom.