Autor: Informer.rs

11.10.2023.

11:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Legendarni srpski trener odbio jednu od najboljih ekipa sveta

Jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji srpskog sporta Zoran Terzić (57) odbio je ponudu da postane selektor ženske odbojkaške reprezentacije Italije!

Kako navode odbojkaški insajderi i portal "Volleynews", iskusni stručnjak zahvalio se Odbojkaškom savezu Italije na pozivu i odlučio da ostane na klupi selekcije Rusije, uprkos tome što zbog zabrane ne može da igra najveća takmičenja.

Informer

Italijani su Terzića želeli na klupi za Olimpijske igre, ali i naredne velike turnire. Međutim, nekadašnji selektor Srbije ne želi da napušta posao na klupi Rusije. Podsetimo, on predvodi i Dinamo iz Kazanja, pa je možda i to jedan od razloga što je odlučio da ne menja posao.

Zoran Terzić je daleko najuspešniji srpski odbojkaški stručnjak i jedan od najtrofejnijih trenera u celokupnom srpskom sportu. Našu reprezentaciju predvodio je od 2003. do 2022. godine i sa njom uspeo da osvoji 20 medalja. Ipak, pre nešto više od godinu i po dana došlo je do rastanka, pa je legendarni trener odlučio da karijeru gradi van Srbije, odnosno, kao selektor Ruskinja.