Autor: Informer.rs

22.10.2023.

23:55

Foto: AP PHOTO

Sport

Novi rekord! Ferstapen sa šestog mesta do 50. pobede

Trostruki uzastopni svetski šampion tako je postao tek peti vozač u istoriji "letećeg cirkusa" koji je stigao do jubilarnog 50. trijumfa u karijeri.

Holanđanin, koji je još ranije obezbedio šampionsku titulu, na trci u Ostinu je počeo sa šest pozicije. Drugo mesto zauzeo je sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa, a treći kroz cilj je prošao Lando Noris iz Meklarena.Vozač Ferarija Karlos Sainc je zauzeo četvrto mesto, dok je šesti bio Serhio Perez iz Red Bula.

Pilot Ferarija Šarl Lekler, koji je trku počeo sa pol-pozicije, ali je već izgubio u prvoj krivini, na kraju je bio tek šesti. Bodove su još osvojili Džordž Rasel iz Mercedesa, Pjer Gasli (Alpina), Lens Strol iz Aston Martina i vozač Alfa Taurija Juki Cunoda.

Informer

 

U jednoj od najuzbudljivijih trka ove sezone, videli smo brojna preticanja i smene na vodećoj poziciji. Ipak, Ferstapen je još jednom pokazao zašto je trenutno najbolji i sjajnom vožnjom na kraju uspeo da bude bolji od svih rivala i probije se do prvog mesta i trijumfuje. 

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferstapen sa 466 bodova, dok je Perez drugi sa 238, a treći je Hamilton sa 219.

Naredna trka u šampionatu vozi se 29. oktobra za Veliku nagradu Meksika.