Autor: Informer.rs

28.10.2023.

08:07

Foto: Tanjug/AP

Sport

Fjuri se uporedio sa Đokovićem: Kao da protiv Novaka igra šampion u stonom tenisu!

Sve je spremno za boks spektakl u Rijadu! Svetski šampion u teškoj kategoriji Tajson Fjuri odmeriće snage sa bivšim MMA borcem Fransisom Engonuom, ali "Kralj cigana" smatra da Kamerunac nema nikakve šanse protiv njega. 

- Enganu može da ponudi apsolutno ništa. To je kao da šampion u stonom tenisu igra protiv Novaka Đokovića u finalu Vimbldona. Boks nije samo o tuči dva čoveka, to je džentlmenski sport, slatka nauka i sposobnost da dođeš do nokaut udarca. Odmah ću ga nokautirati... Nismo plaćeni za duge borbe, učinić ovo kratkom pričom za njega - rekao je Tajson Fjuri. 

Duel protiv dosadašnjeg MMA borca - Frensisa Enganua biće svojevrsna priprema za Tajsona Fjurija za boks meč veka koji bi mogao da se dogodi već 23. decembra protiv Oleksandera Usika. 

Informer

 

Biće to meč za titulu, a pobednik u borbi Usika i Fjurija postaće prvi čovek koji je objedinio sve teškaške titule još od Lenoksa Luisa koji je to uspeo 1999. godine protiv Ivandera Holfilda. 

Fjuri trenutno drži WBC pojas prvaka, a zadnji put ga je odbranio u decembru prošle godine kada je svladao Dereka Čizoru. Sa druge strane Oleksander Usik šampione u WBA-u, IBF-u, WBO-u, IBO-u i "The Ringu".