Autor: Informer.rs

30.10.2023.

00:05

Foto: AP PHOTO

Sport

Ferstapen nastavio u istom ritmu! Prvi i u Meksiku, Perez razočarao kod kuće

Holanđanin je tako i upisao i rekordni 16. trijumf ove sezone, a 51. u karijeri. 

Trostruki uzastopni šampion sveta je dobro počeo trku, već na startu je je pretekao vozača Ferarija Šarla Leklera koji je bio na pol-poziciji, nakon čega je odvezao trku bez greške i prvi prošao kroz cilj. Drugo mesto zauzeo je sedmostruki svetski prvak Luis Hamilton iz Mercedesa, koji je osvojio i bod za najbrži krug trke, dok je treći na kraju bio Lekler.

Četvrto mesto zauzeo je drugi vozač Ferarija Karlos Sainc, peti kroz cilje je prošao Lando Noris iz Meklarena, a šesti Džordž Rasel iz Mercedesa.
Bodove su još osvojili vozač Alfa Taurija Danijel Rikardo, Oskar Pjastri iz Meklarena, Aleksandar Albon iz Vilijamsa i Esteban Okon (Alpina).

Informer

Serhio Perez ispao iz trke već u prvom krugu

Verstapen je dobro krenuo sa treće pozicije, probio se između dva vozača Ferarija, Šarla Leklera i Karlosa Sainca i preuzeo prvo mesto. Drugi vozač Red Bula Serhio Peres je takođe dobro startovao i sustigao je pilota iz Monaka, sa kojim se ubrzo i sudario u prvoj krivini. Ipak, Meksikanac je zbog oštećenja na bolidu morao da završi trku već na početku, čime je razočarao domaće navijače. 

Inače, trka je u 35. krugu bila prekinuta na 20 minuta, nakonšto je pilot Hasa Kevin Magnusen izgubio kontrolu nad bolidom i izleteo sa staze. Danac je posle sudara bio vidno uzdrman, a redarima je dugo trebalo da ugase bolid koji je goreo u zadnjem delu.

Naredna trka vozi se 5. novembra u Sao Paolu u Brazilu.