Autor: Informer.rs

05.11.2023.

22:05

Foto: AP PHOTO

Sport

Karambol u Brazilu! Ferstapenova 17. recka, Alonso u foto finišu prestigao Pereza

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobedio je večeras u trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila.

Trostruki uzastopni šampion je na stazi Interlagos u Sao Paulu stigao do 17. trijumfa u sezoni, a čak 52. u karijeri. Drugo mesto pripalo je Landu Norisu iz Meklarena, dok je treći bio Fernando Alonso iz ekipe Aston Martin. Španac je u poslednjim metrima pretekao Serhija Pereza iz Red Bula i stigao do pobedničkog postolja. Njih dvojica su gotovo poravnta ušla pred startno-ciljni pravac, ali je Alonso za koju stotinku bio brži, dovoljno da stigne do treće pozicije.

Informer

 

Trka na stazi u Sao Paulu je počela haotično. Vozač Ferarija Šarl Lekler nije ni startovao, pošto je zbog problema sa hidraulikom izleteo sa staze u krugu za zagrevanje. Drama je nastavljena i u prvom krugu, kada su se sudarili Kevin Magnusen iz Hasa i Aleks Albon iz ekipe Vilijams, a oštećenja su tom prilikom zaradila još dvojica vozača Rikardo i Pijastri. 

Trka je u tim trenucima bila prekinuta, a nastavljena je tek pošto je staza bila očišćena od delova i krhotina slupanih bolida.  Takav razvoj situacije je najbolje iskoristio Ferstapen, koji je startovao sa pol-pozicije i bez ikakvih problema na kraju prvi prošao kroz cilj u Brazilu. 

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se 18. novembra u Las Vegasu.