Autor: Informer.rs

21.11.2023.

23:03

Foto: Starsportphoto

Sport

Voša melje i spremna je za velika delja!

Dugo godina je klupski rukomet u Srbiji bio u drugom planu. Da imamo predstavnika na međunarodnoj sceni bila je misaona imenica, ali je "iza kulisa" pravi posao obavljala Vojvodina. Velikan iz Novog Sada deceniju već vlada Superligom, sprema se za velika dela i, po svemu sudeći, taj trenutak došao je sada. Izabranici Borisa Rojevića savladali su La Riohu sa 32:29, a za plasman u Top 16 fazu Lige Evrope potreban im je samo pod protiv Alkaloida u "Slanoj bari" narednog utorka. 

Da je Vojvodina na pravom putu bilo je jasno prošle godine - belo-crveni osvojili su Superligu, Kup Srbije i EHF Kup. Tokom leta su na turniru u Doboju bili bolji od redovnih učesnika Lige šampiona i najavili da će u Ligi Evrope imati važnu ulogu. 

Informer

 

Početak - bolji nego što se iko nadao. Pobede nad Alkaloidom u Skoplju, a potom i nad Silkeborgom u Novom Sadu nagovestile su da Voša može u narednu fazu. Danas je stigla i potvrda pošto je u Lagronju sastav Borisa Rojevića do nogu potukao španskog velikana.

Među stativama je briljirao Andrej Trnavac, a ni izostanci Milana Milića i Gregora Ocvirka nisu sprečili Vojvodinu da slavi. Odgovornost je na sebe preuzeo iskusni Boris Puhovski, La Riohu su izrešetali Milan Golubović i Mohamed Aziz Aidi. 

Na poluvremenu je Vojvodina imala dva gola prednosti 17:15, a u prvih deset minuta u nastavku - dominacija. Zahvaljujući sjajnom tandemu defanzivaca - Milanu Pušici i Miljanu Vukovljaku, Novosađani su stekli osam minuta prednosti i rešili pitanje pobede. 

Informer

 

Da stvar bude bolja - Vojvodina će, ukoliko osvoji bod protiv Alkaloida u utorak, u narednu fazu takmičenja preneti dva boda, a za maksimalna četiri u poslednjem kolu će se boriti protiv Silkeborga u Danskoj.