Autor: Informer.rs

28.11.2023.

12:31

Foto: Sportski savez Srbije

Sport

Štefanek ugostio šampione Evrope! Pokazali ste kako se brane boje Srbije!

Ovo je prva medalja sa velikih ekipnih takmičenja za srpski šah još od 1989. godine kada je muški tim Jugoslavije osvojio srebrnu medalju na prvenstvu sveta, a prvi put zastava Srbije vijorila se na pobedničkom postolju jednog ekipnog seniorskog takmičenja od osamostaljenja Srbije.

Evropskim šampionima su čestitali predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković koji su razgovarali sa predsednikom Šahovskog saveza Srbije Draganom Lazićem, sekretarom Nebojšom Baralićem i delom zlatnog tima Aleksandrom Predkeom i Velimirom Ivićem. 

- Zlatni momci su nas obradovali ovim istorijskim uspehom za srpski šah. Čestitam Vam od srca. U momentu kada šah prolazi kroz mnoge izazove modernog doba pokazali ste umeće na koje smo ponosni. Nadam se da ćete nastaviti da branite boje Srbije i na takmičenjima koja vas u budućnosti očekuju i da ćete osvajati još mnogo odličja - istakao je predsednik SSS Štefanek.

Informer

Reči hvale imao je i Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.

- Šahisti su pokazali kako se brane boje reprezentacije, svaka čast na osvojenoj zlatnoj medalji. U Sportskom savezu Srbije imaćete uvek prijatelja. Možete računati na našu podršku i u budućnosti, a nadam se da će ona biti veoma uspešna.