03.12.2023.

19:22

Foto: EPA

Sport

Srpskim rukometašicama "visi" prolaz: Rumunke ih uništile

Izabranice Uroša Bregara u maltene praznoj dvorani u Herningu nisu uspele da budu konkurentne nijenog trenutka. Najbolje su bile Marija Laništanin i Jovana Jovoić sa po pet pogodaka, dok je dobra bila Anđela Janjušević sa četiri gola, kao i kapitenka Sanja Radosavljević. Ipak, nedovoljno da bi parirale raspoloženim Rumunkama...

Informer

 

A utisak pre meča bio je da bi Srpkinje mogle da se suprostave komšinicama sa istoka. U prvom kolu naše devojke su izgubile od Danske (25:21), ali su se odlično držale vežinu meča i to je ulilo nadu da bi mogle da izbriljiraju protiv Rumunki. Uz to, devojke koje predvodi Florin Pera bile su oslabljene neigranjem povređene Kristine Neagu.
Međutim, na terenu to nije izgledalo kako je zamišljeno. Furiozno su Rumunke krenule i odmah je Bukeši pogodila za 1:0. Od tog trenutka, Srpkinje nijenom nisu uspele ni do izjednačenja da dođu. Išlo je 0:2, pa 1:3, 2:5, a onda je razlika smao rasla. 

Početkom drugog poluvremena usledio je malo bolji period igre Srbije i supela je da priđe na tri gola zaostatka, ali nijenom više od toga. Lakše su Bregarove devojke ulazile u šanse, ali nije se moglo protiv Bukeši, koja je maltene svaki suš ka golu i pretvarala u gol, kao i Elene Pintee, koju niko nije mogao da zaustavi. 

Informer

 

Do kraja je prednost Rumunki samo rasla i tavršeno je 37:28. Što pre Srpkinje moraju da ostave ovu utakmicu iza sebe, jer ih u utorak očekuje meč za prolaz iz grupe protiv Čilea. Trenutno su Rumunke prve u grupi E, prate ih Dankinje, dok će se Čile i Srbija boriti za treće mesto. Potrebna im je pobeda da bi se plasirale u narednu rundu, gde će biti formirane nove četiri grupe, iz kojih će po dve najbolje plasirane selekcije proći dalje u četvrtinu finala, kada će početi nokaut faza.