Autor: Informer.rs

05.12.2023.

17:45

Foto: EPA-EFE/Bo Amstrup DENMARK

Sport

KRAJ: Srbija savladala Čile i plasirala se u drugu fazu na SP-u!

SRBIJA - ČILE   30:16 (10:6)

Grand: Herning

Dvorana: Iske bank boksen 

Sudije: Mali Alnezi (Kuvajt) - Dalal Alnasim (Kuvajt)

SRBIJA: Simić, Radosavljević, Veličković, Vukajlović, Laništatnin, Nuković, Janjušević, Jovović, Stamenić, Kubina, Lovrić, Bojičić, Radević, Lazić, Milojević, Čolić

ČILE: Paul, Ramirez, Lovera, Ruiz, GAlvez, Araja, Para, Moreno, Tores, Korea, Avendano, Alvarez, Kortez, Rejes, Karasko

UŽIVO:

Drugo poluvreme: 

KRAJ! Srbija je upisala prvu pobedu i obezbedila plasman u drugoj fazi takmičenja, ali u četa Uroša Bregara ne nosi preneti ni bod. 

59. minut - Smanjuje Alvarez prednost Srbije svojim četvrtim golom večeras, ostalo je manje od 40 sekundi do kraja! 

56. minut - Nakon dugo vremena Moli Kubina vadi loptu iz svoje mreže, a strelac je Para. Ipak, odmah uzvraća Srbija preko Aleksandre Vukajlović - 28:15!

54. minut - Evo prvog gola za Teodoru Veličković u dresu nacionalnog tima, rukometašica Naise debituje na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu - 26:14!

52. minut - Vratio je Bregar Aleksandru Stamenić na teren, a rukometašica Crvene zvezde odmah postiže peti gol i vraća +10 Srbiji - 23:13!

50. minut - Ne ide ništa od ruke našim reprezentativkama kada govorimo o pozicionom napadu, ali Čileanke ne mogu da pariraju Srpkinjama u kontri, novi gol za Editu Nuković - 22:12!

47. minut - Na jednoj strani sigurna je Galvez, a na drugoj Sanja Radosavljević nastavlja svoj golgeterski niz - 21:11!

45. minut - Sjajna saradnja Moli Kubine i Sanje Radosavljević, a kapitenka našeg nacionalnog tima upisuje novi gol - 20:10!

43. minut - Nastavlja se serija Srbije, razigrala se sada i Sanja Radosavljević koja postiže i treći gol večeras - 19:10!

Informer

 

41. minut - Čini se da je pitanje pobednika rešeno, sevnula je još jedna kontra Srbije, ponovo preko Dunje Radević - 17:9!

40. minut - Priliku da pojača golgeterski učinak imala je Dunja Radević, ali nova odbrana za Kortez - 16:9!

37. minut - Razigrala se Jovana Jovović, drugi gol za rukometašicu iz Crvenke i Srbija beži na +6 - 15:9!

35. minut - Promenio je Bregar pivotmena, na teren poslao Editu Nauković koja ekspresno postiže gol. Potom odbranu upisuje Moli Kubina, a u kontri drugi gol večeras postiže Jovana Jovović - 13:9!

33. minut - Užasan strart naših rukometašica, Čile pravi seriju 3:0, Korea je precizna sa krila, ali seriju naših rivalki seče Radević - 11:9!

32. minut - Ne isplati se Bregaru rizik da igra bez golmana kada ima igrača manje, drugi gol sa gol-linije postže Kotez - 10:8!

31. minut - Pala je srpska odbrana odmah na startu drugog dela igre, a na dva minuta pauze ide Jovana Jovović zbog grubog starta, na svu sreću Čileanke to nisu uspele da iskoriste. 

Informer

 

Prvo poluvreme: 

30. minut - Ponovo slab period igre srpske reprezentacije, ali to Čileanke nisu uspele da iskoriste. Lovera je u poslednjim sekundama prvog poluvremena postigla lep gol iz deveterca, a na odmor naše rukometašice odlaze sa četiri pogotka viška - 10:6!

26. minut - Još jedan lep potez Aleksandre Stamenić, ponovo je levokrilna rukometašica bila najbrža u kontri i lako savladala Kortez, potom tehnička greška Čileanki - 9:5!

25. minut - Nije iskoristila sedmeraca Anđela Janjušević, ali je uspela da se iskupi i matira Kortez u kontri - 8:5!

24. minut - JOVOVIĆ! Urodio je plodom tajm-aut Uroša Bregara, uspeo je selektor Srbije da smiri svoje izabranice, a svoj prvi gol večeras postiže Jovana Jovović - 7:5!

22. minut - Treći gol Aleksandre Stamenić, najraspoloženija je u taboru Srbije danas rukometašica Crvene zvezde - 6:5!

21. minut - Uzvraća istom merom Konstanca Paul, muči se Srbija - 5:5! Tek pet golova, morao je da reaguje Uroš Bregar i zatraži tajm-aut...

Informer

 

20. minut - Ulazak Aleksandre Stamenić razmrdao je igru našeg nacionalnog tima, rukometašica Crvene zvezde beleži drugi gol i donosi Srbiji prednost - 5:4. 

19. minut - Tri vezane greške Čileanki, ali uzvraćaju i naše rukometašice istom merom... Sada je šansu da novo vođstvo donese Srbiji imala Anđela Janjušević, ali osmu odbranu upisuje Kortez, ostaje 4:4. 

16. minut - NAPOKON! Prekida seriju promašaja naše reprezentacije Aleksandra Stamenić - 4:4!

14. minut - Nova odbrana za Noelu Kortez, skida golmanka Čilea još jedan zicer srpskim rukometašicama, sada greši Katarina Bojičić. 

13. minut - Reprezentacija Čilea nakon gola Novere iz sedmerca prvi put vodi na Svetskom prvenstvu - 3:4!

12. minut - Serija grešaka na obe strane, brine što Srbija već deset minuta ne uspeva da savlada Noelu Kortez. 

9. minut - Raspoložena je na srpskom golu Marija Čolić, već tri intervencije ima iskusna čuvarka mreže, ali ne koriste to naše rukometašice na drugoj strani terena, ostaje 3:3!

Informer

 

7. minut - Ponovo je Bregar odlučio da izvadi golmana iz igre i ponovo je pogrešio. Ispala je lopta Anđeli Janjušević, još jedan gol za Čileanke sa više od pola terena - 3:3!

6. minut - Taman što je naša reprezentacija kompletirala redove, usledilo je novo isključenje. Van igre na dva minuta mora Lović, novi gol za Čile, strelac je Alisija Tores - 3:2. 

5. minut - Isključenje za Katarinu Bojičić, Bregar je rizikovao i izveo golmana, a na teren poslao pivotmenku Milojević. Koriste to Čileanke i smanjuju prednost naše reprezentacije - 3:1!

3. minut - Sjajan početak srpskih rukometašica, još jedna dobra reakcija odbrane i lak gol za Bojčićevu u kontri. 

2. minut - Prva odbrana za Mariju Čolić, sevnula je kontra naše reprezentacije i u strelce se upisuje Katarina Bojičić - 2:0!

1. minut - Koristi Emilija Lazić lošu reakciju čileanske odbrane i donosi vođstvo srpskim rukometašicama na startu utakmice!

Prvi napad na meču imaće reprezentacija Srbije!

17:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice trećeg kola grupne faze Svetskog prvenstva u rukometu za žene između Srbije i Čilea. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!