Autor: Informer.rs

06.12.2023.

20:09

Foto: EPA-EFE/Bo Amstrup DENMARK

Sport

Bregar pred Poljakinje: Ne treba nametati pritisak mladim devojkama!

IHF je saopštio danas kompletan raspored i satnicu mečeva u sve četiri grupe druge faze takmičenja na SP, koje se održava u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Rukometašice Srbije će u drugom kolu druge faze SP devetog decembra od 18 časova igrati sa Nemačkom, a dva dana kasnije sastaće se sa Japanom od 15.30 sati.

- Potrebno je da na brzu tranziciju adekvatno odgovorimo i da zaustavimo njihove bekove koji odlično šutiraju sa distance. Verujem da jakom odbranom možemo da delujemo kao i u utakmici protiv Danske, ali ne treba ovako mladim igračicama koje prvi put igraju zajedno nametati pritisak i očekivanja da to može stalno. Za to je potrebno vreme, a one su tek na početku - rekao je selektor Srbije. 

Prvo mesto na tabeli Treće grupe druge faze takmičenja na SP drži Danska sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirana Nemačka. Rumunija je treća sa dva boda, dok je Poljska četvrta sa takođe dva boda. Japan i Srbija nisu osvojili nijedan bod. Plasman u četvrtfinale SP izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz grupa.