Autor: Informer.rs

09.12.2023.

19:29

Foto: EPAIMAGES

Sport

Rukomet se igra 60 minuta... Srbija igrala 40 pa doživela brodolom!

Poraz srpskih rukometašica u prvom kolu ostavio je četu Uroša Bregara bez šanse da se nađe u nokaut fazi takmičenja. Mnogi su pomislili da će reprezentacija ostati bez motiva, da će duel protiv Nemačke biti sve samo ne takmičarski, ali nije bilo tako. Pružila je Srbija dostojan rival do sada neporaženoj reprezentaciji na turniru - Nemačkoj. Ipak, dobra predstava nešto više od 40 minuta još jednom nije dovoljna da neiskusni nacionalni tim zabeleži prvi veliki skalp - 21:31 (14:13). 

Imala je Nemačka vođstvo na startu meča, raspucana je bila Bolkova, ali, nakon što je Maija Čolić uspela da upiše nekoliko intervencija Srbija se ekspresno vratila u meč, pre svega zahvaljujući raspoloženoj Jovani Jovović. 

Informer

 

Rukometašica iz Crvenke imala je slab dan protiv Poljske i kao da je protiv Nemačke želela da se iskupi. Uspela je! Pet golova u prvom poluvremenu u jednom momentu su našoj reprezentaciji doneli dva gola prednosti, no, na odmor je Nemačka otišla sa vođstvom - 14:13. 

Razbudila se Srbija na startu drugog poluvremena, vrlo brzo uspela i da preokrene, a onda kao po običaju - stala. Nemice su napravile seriju 4:0, stekle tri gola razlike i povratka više nije bilo. Jurile su Bregarove izabranice zaostatak, pokušavale da zakuvaju situaciju u Herningu, ali nisu uspele. 

Informer

 

Nemice je predvodila Dol sa pet golova, po četiri su dale Smits, Berend, Laušter i Bolt. Sa druge strane najefikasnija u taboru Srbije je bila Jovana Jovović sa šest golova, a dva su dodale Radević, Radosavljević, Vukajlović i Bojičić.