Autor: Informer.rs

11.12.2023.

20:45

Foto: EPA Images

Sport

Japan prejak! Rukometašice se porazom oprostile od SP

Naše devojke su večeras izgubile od selekcije Japana sa 22:20 (9:8) u poslednjem trećem kolu druge faze takmičenja. 

Izabranice selektora Uroša Bregara tako su SP završile bez bodova i na poslednjem mestu u Trećoj grupi, pošto su prethodno izgubile od Poljske i Nemačke. 

Najefikasnija u našem timu bila je Aleksandra Vukajlović sa šest golova, dok je Marija Laništanin dodala pet. U ekipi Japana najbolja je bila Kaho Nakajama sa šest pogodaka.

Informer

 

Srpske rukometašice su očajno ušle u meč, što su rivalke iskoristile i posle deset minuta igre imale 6:1. Na lošu igru našeg tima nadovezala se i povreda reprezentativke Jovane Jovović, koja je zbog udarca u stomka morala da napusti teren. Uprkos lošem početku, naše devojke su uspele da se trgnu i angažovanijom igrom stignu do izjednačenja 6:6. Usledila je izjednačenja borba, ali su Japanke na poluvreme otišle sa minimalnom prednošću. 

Nastavak meča pripao je našim rivalkama, koje su se odlepile i na tri gola prednosti. Dodatni problem za Srpkinje bio je i direktan crveni karton kapitena Sanje Radosavljević u 36. minutu.

I pored isključenja Radosavljevićeve, naše devojke su bile u egalu sa Japankama, u nekoliko navrata bile su na gol minusa. Ipak, protivnice su u završnici pojačale ritam i stekle četiri gola viška i time prelomile meč.