Autor: Informer.rs

20.12.2023.

23:07

Foto: EPAIMAGES

Sport

Kopačke koje su uzburkale svet! Australijanac osuđen zbog poruke mira na njima! (FOTO)

Godinama već ruski sportisti trpe torturu zbog rata u Ukrajini. Da li je to ispravno ili ne nije na nama da odlučujemo. Nedavno je počeo još jedan oružani sukob, ovoga puta u Izraelu, a prvi sportista koji trpi posledice zbog toga je - Usman Kavaja. 

Reč je o reprezentativcu Australije u kriketu. On je od Svetske kriket asocijacije dobio zabranu nastupa u kopačkama koje su deo njegove standardne opreme. Razlog  za to je poruka koju je ispisao na njima. 

"Svi životi su jednaki", napisao je Usman Kavaja na svojim kopačkama pred prijateljski meč sa Pakistanom. Mnogi su tu poruku protumačili kao znak podrške Palestincima koji su u oružanom sukobu sa Izraelom. 

Kavaja je pokušao da objasni da to nema nikakve veze sa podrškom već sa porukom mira. Ipak, to nije promenilo odluku "ICC-a" 

Brzo su se društvenim mrežama proširile fotografije njegovih kopački s natpisima "svi su životi jednaki" i "sloboda je ljudsko pravo" u bojama palestinske zastave. Budući da je javnost dobro reagovala Kavaja je najavio da će se boriti protiv odluke "ICC-a". 

"Poštujem njihovo mišljenje i odluku, ali boriću se protiv toga i nastojati da dobijem odobrenje", rekao je Kavaja.