Autor: Informer.rs

25.12.2023.

16:48

Foto: rss.org.rs

Sport

"Orlovi" upalili motore pred Evropsko prvenstvo! Rukometaši se okupili u Staroj Pazovi!

Sve je spremno za misiju - "Evropsko prvenstvo". Muška rukometna reprezentacija Srbije okupila se danas u poznatoj bazi, u Sportskom centru FSS-a u Staroj Pazovi. 

Vidno raspoloženi rukometaši jedva su čekali novo okupljanje i početak priprema za Evropsko prvenstvo koje je na programu sredinom januara. Rukometaši će do 3. januara trenurati u Staroj Pazovi nakon čega ih čeka put u Granoljers na međunarodni turnir, gde će odigrati tri prijateljske utakmice protiv Slovačke, Poljske i Španije. 

Polazak za Minhen zakazan je za 10. januar, dok je prva utakmica na Evropskoj rukometnoj smotri na programu 12. januara, protiv selekcije Islanda. Pored Islanda, Srbija je u grupi sa Mađarskom i Crnom Gorom. Selektor Toni Đerona je na početku okupljanja izneo svoja očekivanja. 

- Više smo nego uzbuđeni što smo ponovo na okupu, bez obzira na izazove koji se odnose na fizičko i zdravstveno stanje igrača. Svi smo svesni koliko je ovo Evropsko prvenstvo važno, šta znači i za ovu generaciju i za poslednje tri godine koliko smo zajedno, od utakmica protiv Francuske u Zrenjaninu i Kreteju. Znamo da je ovo prilika za ostvarenje važnih ciljeva i svi smo fokusirani na zadatak - rekao je Toni Đerona, a potom dodao. 

- Imamo dovoljno vremena za analizu protivnika i da u odnosu na to napravimo određene korekcije, adekvatno prosledimo informacije i dovedemo igrače na optimalno isti fizičk nivo. Treba ih oporaviti, ipak dolaze iz klubova i sezone uveliko traju. Prolazak u glavnu rundu i borba za Olimpijske kvalifikacije je cilj broj jedan. Posvećenost, ponašanje i timski duh ove ekipe se ne dovode u pitanje. 

Objasnio je potom selektor Srbije na čemu će biti fokus tokom priprema za Evropsko prvenstvo. 

- Osim što ćemo se baviti modifikacijama u igri za što bolju pripremu, sve radimo misleći na utakmice koje nas očekuju u Minhenu, ali sa ciljem da se i na turniru u Španiji adekvatno spremimo. Bitno je podeliti minutažu, testirati mogućnosti i sačuvati svežinu za grupnu fazu. Spremnost igrača i fizička i psihička za to su glavni fokus pripremnig perioda - podvukao je Đerona.