Autor: Informer.rs

29.12.2023.

06:20

Foto: Shutterstock/Reuters/Informer/USA Today

Sport

Top 10 kraljeva bizarnih povreda! Šveđaninu se zaledio pe*is, a Ameru šikljala krv zbog hamburgera!

Superstara Nagetsa izujedao je pas po licu i ruci sa kojom šutira. Zaradio je 21 šav i sledi mu duža pauza. 

Pogledajte Top 10 listu najbaksuznijih sportista koji su zaradili bizarne povrede van terena.

Kale Halfvarson, švedski skijaš, doživeo je neprijatnu situaciju tokom trke u Finskoj, na temperaturi od -15 stepeni Celzijusa.

Tokom šestog od osam krugova, osetio je bizaran i nimalo naivan problem.

Naime, njemu je, kako kaže, penis bio zamrznut, a kasnije je otkrio da mu se to desilo drugi put.

- Zaledio mi se penis, stvarno. Morao dam da ležim deset minuta u šatoru da bih ga zagrejao. Boli prokleto mnogo. Užasno je - rekao je Halfvarson i dodao da ne može ni da opiše kakav bol je osećao.

- Oni koji znaju - znaju. Ali mogu da vam dam savet, ne dozvolite da vam se to dogodi jer je najgora stvar koju možete da doživite - poručio je skijaš koji je dodao da je dobra stvar to što trenutno čeka drugo dete jer bi mogao da upadne u probleme ukoliko bi mu se ovo desilo još nekoliko puta.

Džeremi Afelt, bacač Džajantsa, je uspeo da povredi koleno kad je klecnuo nakon što mu je četvorogodišnji sin skočio u krilo. Isti igrač je takođe isekao svoju ruku razdvajajući smrznute hamburgere.

Rio Ferdinand je 2001. bio najskuplji defanzivac u istoriji fudbala. On je morao da propusti par utakmica zbog povrede tetive posle višečasovnog gledanja u televizor.

Karlos Buzer, svojevremeno velika zvezda Čikago Bulsa je pauzirao osam nedelja, sa slomljenom desnom rukom, jer se spotaknuo o torbu za odeću i pao na desnu ruku. 

Informer

 

- Bio sam kod kuće, čuo zvono, krenuo ka vratima i spotaknuo se o torbu - rekao je Buzer o torbi  koju je imao sa sobom dok je odseo u hotelu rano u kampu pre nego što je otišao kući.

- Spustio sam ruku da bih nekako probao da se naslonim. Slomio sam peti metakarpal, onaj mali. Moram na operaciju, pa se vraćam - pričao svojevremeno Karlos.

Klint Barms, igrač Kolorado Rokisa, mnogo je voleo meso divljači. Saigrač Tod Helton je hteo da ga iznenadi i poklonio mu je par kila jelenskog mesa od buta, a Barms je proklizao na stepeništu dok ga je nosio i polomio ključnu kost.

Stiv Sparks, košarkaš Milvokija hteo je da pocepa telefonski imenik na pola kako bi pokazao snagu pred saigračima. Pocepao je levo rame.

Golman jugoslovenske reprezentacije Aleksandar Kocić, propustio je 2000 godine Evropsko prvenstvo i to poslednje na kojem je naša zemlja učestvovala, jer se okliznuo kada je izlazio iz kade i polomio prst na nozi.

Samo dve godine kasnije, Španac Santijago Kanjizares propustio je Mundijal kada mu je bočica sa losionom za posle brijanja pala na nogu, a parče stakla iseklo mu je tetivu palca.

Informer

 

Tibo Kurtoa jedan je od najboljih golmana današnjice i bio je ključni faktor u finalnom meču Lige šampiona protiv Liverpula.

Ipak, on je jednom prilikom povredio zglob snimajući reklamu za TV u kojoj je izvodio košarkaške poteze.

Predrag Stojaković godinama je bio uzdanica naše košarkaške reprezentacije. Ipak, pred Evropsko prvenstvo u Francuskoj 1999. godine doživeo je veliku neprijatnost. Na prvo oko bezazlen ujed pauka doveo je do komplikacija kada se rana na njegovom kolenu inficirala. Situacija je postala ozbiljna, a on je propustio pomenuto takmičenje.

Srećom po sve ljubitelje košarke brzo se vratio na teren.