01.01.2024.

11:05

Foto: BASS

Sport

Nema brige za budućnost! Beograd dobio najbolje školarce vaterpoliste

Takmičenje je organizovano na bazenima SC "11. april", a učestovali su uzrasti osnovnih i srednjih škola. Takođe, završetkom ovog takmičenja uspešno je priveden kraju i projekat “Kroz sport a preko društvenih mreža i medija, mladi poručuju: Stop vršnjačkom nasilju“.

Organizatori takmičenja Beogradska asocijacija za školski sport poručuju da ne treba da brinemo za budućnost vaterpola.

Po pravilniku asocijacije u ekipama su mogle da nastupaju i devojčice.

U kategoriji osnovaca pobedu su odneli đaci OŠ " Dragan Lukić sa Novog Beograda, koji su u finalu bili bolji od OŠ "Vuk Karadžić" rezultatom 12:3. Treće mesto pripalo je osnovcima iz OŠ "Braća Baruh" iz Starog grada. 

Što se tiće srednjih škola, najbolji su bili učenici Sportske gimnazije. Oni su u finalu nadigrali vršnjake iz XII ginazija sa 9:3. Poslednje mesto na postolju pripalo je đacima XIV gimnazije sa Vračara.

Informer

Đaci Sportske gimnazije osvojili prvo mesto

Medalje najboljim osnovcima i srednjoškolcima uručil su Andrea Arsović, predsednica Beogradske asocijacije za školski sport i Slobodan Soro, nekadašnji uspešni vaterpolo golman.

Generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport Slobodan Đurić zadovoljan je što je godina uspešno završena i što su školarci dobili priliku da se takmiče u sportovima koje vole.

- Godina uspeha je iza nas. Bili smo tu da deci sa svih 17 beogradskih opština, učinimo da uživaju u sportovima koje vole, kao i aktivnostima van terena. Apsolutno sve što smo uradili za osnovce i srednjoškolce, za njih je bilo besplatno, a nastavnici i profesori dobili su honorare. Odlika školskog sporta u Beogradu pre svega je radost. Naravno sve ovo ne bi mogli postići, da nismo imali finansijsku pomoć Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. A ono što moram da kažem jeste da su naša dešavanja počeli da prate i poznati iz sveta sporta, ali i iz glume i drugih sfera javnog života. Deca su naša budućnost i zaista je predivno kada ih gledate na dešavanjima koje im organizujemo - poručio je generalni sekretar Slobodan Đurić.