Autor: Informer.rs

01.01.2024.

19:06

Foto: EPA

Sport

Stravična tragedija! Dvostruki šampion sveta ubio suprugu!

Prema navodima australijskih medija, nesrećnu ženu je suprug slučajno udario svojim "pikapom" dok je ona vozila bicikl u Adelejdu.

Denis je dvostruki svestki biciklistički šampion u vožnji na hronometar 2018. i 2019, a sada je optužen za "ubistvo iz nehata bezobzirnom vožnjom i ugrožavanjem života drugih".

Informer

Roan Denis

Tamošnji mediji su takođe preneli informaciju da je on pušten uz kauciju kako bi pripremio odbranu, dok je suđenje sakazano za mart.

Njegova usmrćena supruga je takođe bila uspešna u biciklizmu gde se takmičila na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine. Takođe, vlasnica je zlata u ekipnoj konkurenciji Svetskog prvenstva 2015.

"Melisa je tu medalju opisala kao najvažniji trenutak u njenoj karijeri, ali za nas ostale, najvažnije je bilo što je ona bila sa nama. Iako se povukla 2017. godine, nje, mnogi u našoj zajednici su je cenili", navodi se u saopštenju Biciklističkog saveza Australije.

Informer

Melisa Hoskins

Optuženi Denis je 2015. postao sedmi Australijanac koji je nosio žutu majicu koja se dodeljuje vodećem na "Tur de Fransu" i postavio rekord u prosečnoj brzini. Nakon što je završio karijeru i oženio se 2018. godine, preselio se sa porodicom iz Evrope u Adelejd.

"Očajni smo zbog smrti Melise Hoskins. Izuzetno tragična situacija u kojoj je izgubljen život mlade majke i biciklističke šampionke. S obzirom na okolnosti, Rohan Denis neće učestvovati u predstojećoj trci koju organizujemo", navodi se u saopštenju organizatora trke u Adelejdu.