Autor: Informer.rs

05.01.2024.

18:08

Foto: EPAIMAGES

Sport

"Delfini" se poigravali sa Izraelom! Srbija silovita na startu Evropskog prvenstva!

Malo ko je u bliskoj prošlosti navijačima Srbije donosio veće radosti od vaterpolista. Naravno, nisu današnji "delfini" još uvek na nivou svojih prethodnika iz zlatne generacije, ali izabranici novopečenog selektora Uroša Stevanovića u prvom kolu Evropskog prvenstva nagovestili su ogroman potencijal. 

Srbija je u prvom kolu grupne faze bez imalo problema demolirala Izraelce sa 22:1. Naravno, nisu Izraelci nikada bili na našem vaterpolo nivou, ali partija "delfina" uliva samopouzdanje pred nastavak takmičenja u Zagrebu. 

Da će Srbija upisati sigurnu pobedu bilo je jasno nakon prve četvrtine koju su naši vaterpolisti dobili rezultatom 6:0. Do poluvremena Izraelci nisu uspeli da se upišu u strelce budući da se na veliki odmor otišlo sa rezultatom 11:0. 

Informer

 

Prvi gol Izraelci postižu na startu drugog poluvremena, ali je to samo dodatno "raspalilo" Stevanovićeve izabranike koji su do kraja meča držali nogu na gasu i upisali veliku pobedu. 

Sa četiri gola najefikasniji u taboru Srbije bio je Marko Radulović, po tri su dodali Sava Ranđelović, Strahinja Ranđelović i Nikola Jakšić. Na gol-liniji četiri intervencije upisao je Branislav Mitrović.