Autor: Informer.rs

06.01.2024.

21:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Španci uzeli meru "orlovima"! Srbija sa negativnim rezultatom odlazi na Evropsko prvenstvo!

Odradila je Srbija tri pripremna meča pred odlazak na Evropsko prvenstvo, a krajnji rezultat - negativan. Nakon pobede nad Slovačkom i poraza od Poljaka, meru "orlovima" uspela je da uzme selekcija Španije pošto je "furija" u Granoljersu bila bolja sa 32:26 (16:13). 

Imala je publika u Granoljersu šansu da gleda dva identična poluvremena budući da su završeni istim rezultatom. Nekoliko slabih minuta u igri naše reprezentacije iskusni Španci su znalački iskoristili i u periodu od 30 do 40 minuta rešili pitanje pobednika. 

Na kraju, jasno je da će Toni Đerona u narednim danima do početka Evropskog prvenstva imati još mnogo posla kako bi "orlovi" bili skockani za prvi meč protiv Islanda koji je na programu 12. januara u Minhenu. 

Informer

 

Pokušavao je Toni Đerona u prvom poluvremenu da iznenadi kolegu sa druge strane budući da je Srbija u nekoliko navrata igrala sa dva beka na terenu, dok je Dragan Pešmalbek zajedno sa Marsenićem bio na crti. Dalo je to rezultat budući da su "orlovi" zahvaljujući kreativnosti Lazara Kukića u tim momentima uspevali da razbiju zonu "furije". 

Ipak, škripalo je u odbrani baš kao i protiv Poljaka, posebno kada Pušica ne bi uspeo da stane na "trojku". Koristili su to brzonogi Španci i svoje napade mahom rešavali u kontrama za +3 na poluvremenu - 16:13. 

Dobra vest je da Evropsko prvenstvo u sjajnoj formi dočekuje golman Dejan Milosavljev koji je večeras upisao čak 11 odbrana. Najefikasniji u taboru Srbije bio je Bogdan Radivojević sa šest golova.