Autor: Informer.rs

07.01.2024.

14:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Poslednji rez selektora! Otpao Rogan, Srbija u ovom sastavu putuje na Evropsko prvenstvo!

Završili su izabranici Tonija Đerone sa serijom pripremnih utakmica pred Evropsko prvenstvo, a selektor Srbije danas je morao da saopšti konačan spisak putnika za kontinentalno takmičenje. 

Selektor Srbije odredio je 18 putnika koji će predstavljati "orlove" u Nemačkoj od 10. do 28. januara. U odnosu na turnir u Granoljersu - u sastav se vraća kapiten Nemanja Ilić koji menja Marka Srdanovića, dok mesta u Minhenu neće biti za Luku Rogana. 

Pivotmen Vojvodine nije bio u sastavu Srbije za duel protiv Španije u subotou uveče. Već tada bilo je jasno da za njega neće biti mesta na Evropskom prvenstvu, ali nema sumnje da će Rogan u budućnosti biti jedan od nosioca reprezentacije. Sada su to njegovi "konkurenti" - Dragan Pešmalbek i Mijajlo Marsenić. 

Informer

 

Toni Đerona će za protokol morati da se odluči za 16 igrača, a problem trenutno predstavljaju blage povrede Predraga Vejina i Miloša Orbovića zbog kojih su propustili po jedan pripremni meč u Granoljersu. 

Srbija Evropsko prvenstvo otvara 12. januara sa Islandom u Minhenu, dva dana kasnije rival će biti Mađarska, a poslednji duel zakazan je za 16. protiv Crne Gore.