Autor: Informer.rs

10.01.2024.

19:38

Foto: Starsportphoto

Sport

To, "delfini"! Srbija u četvrtfinalu EP u Hrvatskoj! Francuzima naplaćen dug!

"Delfini" će za plasman u polufinale igrati protiv selekcije Mađarske, koja je aktuelni svetski šampion. 

Srbija se, tako i revanširala protivniku, jer "trikolori" su izbacili selekciju koju vodi Uroš Stevanović sa prošlog šampionata Evrope i tako ih gurnuli u drugu diviziju kontinentalnog vaterpola.

Vrlo ubedljive igre u grupnoj fazi i pobede protiv Izraela, Nemačke i Malte unele su samo dodatni optimizam pred ovaj meč, ali nije bilo lako, naročito u prvom delu meča. "Galske petlove" slomili smo u drugom poluvremenu.

Odlično su počeli meč naši vaterpolisti. Posle faula nad Jakšićem u prostoru od dva metra Srbija je dobila penal, koji je pogodio Dušan Mandić i povela. Odmah zatim naši momci su se odbranili. Rašović je na drugoj strani pokušao sa distance, ali je zaustavljen. 

Informer

 

Onda se razbranio Mitrović, a Vico duplirao prednost. Srpski vaterpolista je iznudio isključenje rivala, a potom na drugoj stativi sproveo loptu u mrežu za 2:0.

Tek na polovini prvog kvartala Francuzi su preko Verna postigli prvi gol. 

Golom Drašovića poveli smo 3:1, bila je to ekspresna realizacija igrača više. Usledilo je isključenje Jakšića zbog duela na centarskoj poziciji. Bodegas to koristi da smanji na 2:3 što je bio rezultat prve četvrtine.

Na startu druge deonice preokret Francuza i veliki pad u igri "delfina". Trikolori su prvo izjednačili preko Buea, posle isključenja Rašovića, a Ugo Krusila je potom doveo rivala u vođstvo 4:3. Ipak, njihovo vođstvo nije dugo trajalo, majstorijom Dušana Mandića, tačnije lobom levorukog šutera izjednačili smo na 4:4.

Ponovo smo se odbranili i preko kapitena Jakšića poveli 5:4. Splčićanin Živković koji igra za Francuze postigao je novi gol, a onda je Francuska ponovo stigla do vođstva preko Vernua. 

Informer

 

Uspeli smo preko Mandića da izjednačimo i na poluvreme se otišlo nerešenim rezultatom 6:6. 

Srbija je Silno otvorila drugo poluvreme golovima Drašovića, pa onda Ubovića Od 5:6, sada smo mi napravili preokret za 8:6.

Francuzi su odgovorili sa igračem više... 

Srbija je pojačala i odbranu, Branislav Mitrović se dodatno razbranio i pre ulaska u poslednjih osam minuta bilo je 9:7.

Tek tada Srbija dodaje gas. Na krilima Dušana Mandića i Nikole Jakšića pravi novu seriju i dolazi do nedostižnih pet golova prednosti.

Bilo je 13:8, pa 14:9 i Francuzima je bio potpuno slomljenog duh i svaki otpor.

Najefikasniji kod Srbije bili su Radomir Drašović i Dušan Mandić sa po četiri pogotka, tri gola postigao je Nikola Jakšić, a po jednom su se u listu strelaca upisali Nemanja Vico, Nemanja Ubović i Marko Radulović.

Kod Francuske najefikasniji je bio Teva Vernu sa tri postignuta gola.