Autor: Informer.rs

10.01.2024.

21:29

Foto: EPA

Sport

Jakšić kapitenski: Ništa nismo uradili, ovo je tek početak!

U trećoj i četvrtoj deonici pored agresivnije odbrane istakao se i Dušan Mandić koji je postigao još dva gola i tako trasirao put svoje selekcije u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Vaterpolisti Srbije utakmicu četvrtfinala igraju u petak sa selekcijom Mađarske od 15 časova, a posebno zadovoljan zbog rezultata bio je kapiten "delfina"  - Nikola Jakšić. 

- Borili smo se od špočetka do kraja, imali smo pad u drugoj četvrtini, ali mislim da smo zasluženo pobedili i da smo pokazali da smo bolja ekipa. Još ništa nismo uradili, pripremamo se za Mađare i četvrtfinale. Sve se zna, to je najteža utakmica na svakom prvenstvu. Ako budemo igrali kao danas drugi deo utakmice, verujem da ćemo uspeti da trijumfujemo - rekao je Jakšić. 

U drugoj četvrtini Francuzi su uspeli da "uzdrmaju" Srbiju, ali je nalet naših rivala trajao prekratko da bi "delfini" osetili bilo kakav pritisak. 

- Iskreno, od početka do kraja sam osećao da imamo punu kontrolu nad utakmicom, bez obzira kako se rezultat kretao. Verovali smo u sebe. Ovo sada što nam predstoji je najbitniji deo turnira. Verujem da ovom utakmicom jesmo skinuli veliki teret u da je sada svima lakše, jer smo pokazali da smo bolji. Ono što se desilo u Splitu bila je čista nesreća i nadamo se da se više nikada neće ponoviti. Tek smo krenuli - podvukao je kapiten Srbije.