Autor: Informer.rs

10.01.2024.

23:51

Foto: EPAIMAGES

Sport

Stevanović jasan: Znamo se sa Mađarima!

Vaterpolisti Srbije pobedili su večeras selekciju Francuske rezultatom 14:10 (3:2, 3:4, 3:1, 5:3) u osmini finala Evropskog prvenstva u Zagrebu i plasirali se u četvrtfinale, gde ih očekuje meč sa Mađarskom.

- Izuzetno teška utakmica, nismo ni znali kako ćemo da reagujemo, jer je prva ozbiljnija. Dobro smo odgovorili, u prvom poluvremenu primili golove iz igrača manje i peterca. Imali smo i dosta kontrafaulova u napadu, svirali su nam i u tranziciji. To nam se malo poremetilo, ali u drugom poluvremenu su oni stali sa plivanjem. Tri teške utakmice koje su imali ostavile su im ožiljak. Bili smo svežiji, rešavali situacije po dogovoru i zasluđeno pobedili - istakao je Stevanović.

Dodaje da nije video na igračima bilo kakab pritisak pred utakmicu sa Francuzima

- Ovo je prvo takmičenje da smo kompletni, cele prošle godine nismo bili. Znao sam da dolazi trenutak kada će doći do pobeda. Bili smo strpljivi, skoncentrisani na zadatke i ono što smo radili. Sve će doći na svoje. Da li u Zagrebu ili Dohi, to ćemo videte. Daj bože i na Olimpijskim igrama - izjavio je Stevanović koji je potom prokomentarisao selekciju Mađarske.

Informer

 

- Mađari su jako dobro igrali protiv Italije i zasluženo su bili prvi. Igrali smo na turniru u Budimpešti sa njima, čak smo ovaj sastav dobili na peterce. Znamo se, to su Mađari, svetska velesila u vaterpolu. Daćemo maksimum da opet uđemo među četiri ekipe, kao i na Svetskom prvenstvu što smo uradili - zaključio je Stevanović.