Autor: Informer.rs

14.01.2024.

23:05

Foto: Reuters

Sport

Nije sve izgubljeno! Srbija ima šanse za prolaz, evo i kako!

Znalo se i pre odlaska na turnir da će grupa Srbije na Evropskom prvenstvu biti izuzetno izjednačena, a da će o putniku u drugu fazu takmičenja odlučivati detalji. Potajno su se navijači nadali da bi "orlovi" mogli da izbegnu taj scenario i svoju sudbinu reše nakon prva dva meča. Nažalost, to se nije desilo zbog čega na scenu stupa - matematika.

Poraz od Mađarske nije eliminisao Srbiju sa Evropskog prvenstva, ali jeste značajno umanjio šanse četi Tonija Đerone da se preseli u Keln. Za tako nešto biće nam potrebna pomoć današnjeg dželata i severnog suseda - Mađarske u duelu protiv Islanda. 

Ipak, krenimo od početka. Mađari su obezbedili mesto u drugoj fazi Evropskog prvenstva, ali će protiv Islanda u poslednjem kolu imati ogroman motiv da slave kako bi preneli dva boda u narednu rundu takmičenja. Dakle, igraće za sebe, a samim tim i za Srbiju.

Informer

 

Da bi uopšte razmišljali o utakmici Mađarske i Islanda biće potrebno da Srbija u utorak od 18 časova savlada Crnu Goru. Četa Vlada Šole ostala je bez teoretske šanse da se nađe među 12 najboljih selekcija Evrope, ali će, kao i uvek, biti silno motivisani da nadigraju Srbiju. Ukoliko naši rukometaši odbiju nalet "sokolova" onda navijamo za Mađar3.

Budući da smo u prvom kolu remizirali sa Islandom te da boljeg u međusobnom duelu nema, a u slučaju da Mađarska savlada "vikinge" i mi budemo bolji od Crne Gore, o putniku u Keln odlučivaće gol-razlika.

Informer

 

Upravo zbog toga je bitno što je Srbija večeras uspela da isopti prednost Mađara i izgubi sa samo jednim golom razlike. U ovom momentu "orlovi" imaju gol-razliku -1, dok su Islanđani na +1. Jasno je - nadoknadiv minus. 

Iako su navijači, a i svi u nacionalnom timu, očekivali daleko više, četa Tonija Đerone ima čemu da se nada u poslednjem kolu. Ne bi bilo prvi put da već otpisana reprezentacija napravi čudo.