Autor: Informer.rs

20.01.2024.

23:50

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Sport

Nema odmora: "Delfini" ponovo na okupu!

Ni deset dana nije prošlo od kako su "delfini" odigrali poslednju utakmicu na Evropskom prvenstvu, a selektor reprezentacije Uroš Stevanović ponovo je okupio vaterpoliste. Povod - pripreme za Svetsko prvenstvo u Dohi. 

Stevanović je uputio pozive svim igračima koji su se našli na spisku pred Evropsko prevenstvo. Pripreme će biti odrađene u Kragujevcu, a Svetsko prvenstvo u Dohi nam je poslednja šansa da se plasiramo na Olimpijske igre u Parizu. 

Iznenađenja praktično ni nema, jer svi igrači koji su opet dobili poziv nalaze se u najužm krugu kandidata za odlazak na velika takmičenja i sasvim je moguće da će biti rokada u sastavu za Dohu. Šansu da idu na veliko takmičenje vrebaju golman Vladimir Mišović, Bogdan Gavrilović, Marko Dimitrijević, Vasilije Martinović, Đorđe Vučinić i Luka Gladović. 

Pokušaće selektor Uroš Stevanović tokom mini-priprema da ispravi manjkavosti u igri, a da li je i u kolikoj meri u tome uspeo biće mu jasnije posle sparinga sa Francuskom. 

Svetsko prvenstvo počinje 2. februara i trajaće do 18. "Delfini" su smešteni u grupu zajedno sa Crnom Gorom, Amerikom i Japanom.